Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

18. april 2019.

U Kraljevu je juče, iznenada, u 77. godini života preminuo dr Nikola Krpić, predsednik Udruženja penzionera grada Kraljeva, koji je nekoliko puta bio i odbornik u lokalnoj skupštini,a  u jednom mandatu i narodni poslanik  

Dr Nikola Krpić rođen je u Skoplju 2. maja 1941. godine. Njegovu porodicu vihor Drugog svetskog rata doveo je u Kraljevo ubrzo po njegovom rođenju.

Osnovnu školu i Gimnaziju završio jeu Kraljevu, a studije na beogradskom Stomatološkom fakultetu završio je 1978. godine. Radio je u Zavodu za zaštitu zdravlja Kraljevo. Bio je nekoliko puta odbornik u kraljevačkoj skupštini, a u jednom mandatu i poslanik u Narodnoj skupštini Srbije.

Bio je aktivan član Jugoslovenske sekcije lekara za saradnju sa UNICEF-om, predsednik Udruženja distrofičara regiona Kraljevo, predsednik Gradskog odbora PUPS-a Kraljevo, dobitnik mnogih priznanja i plaketa.

I u penziji je bio društveno aktivan, a njegova poslednja funkcija bila je mesto predsednika Udruženja penzionera grada Kraljeva.

Komemorativna sednica povodom smrti dr Nikole Krpića biće održana u restoranu Udruženja penzionera Kraljevo u petak 19. aprila, a sahrana u 12 časova na Starom gradskom groblju u Kraljevu.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments