Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

7. maj 2019.

Organizatori akcije očekuju planinare i ljubitelje prirode iz oko 50 gradova i kažu da je važno da učesnici „ne ostavljaju ništa osim otisaka stopala“, da ne beru narcise i da sa Stolova ne nose ništa „osim utisaka i sećanja“

 U nedelju 12. maja na planini Stolovi biće održana 63. republička planinarska akcija „Narcisu u pohode“ Planinarsko-smučarskog društvo „Gvozdac“, kojem u organizaciji pomažu grad Kraljevo, Planinarski savez Srbije, Vlada Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, JP „Srbijašume“, Dom zdravlja Kraljevo, Društvo guslara Žiča, Udruženje „Bennem“...

Na današnjoj konferenciji za novinare, predsednik Planinarsko-smučarskog društva „Gvozdac“ Milutin Vukosavljević, koji je podsetio da ove godine „Gvozdac“ obeležava 71. godinu postojanja, istakao je da je prošle godine ova manifestacija  imala više od 3.000 učesnika i bila najmasovnija manifestacija na nivou Planinarsko smučarskog društva Srbije.

- I ove godine očekujumo  planinare i druge ljubitelji prirode iz oko 50 gradova Srbije. Prevoz je organizovan od stajališta na stanici kod Doma društvenih u 7.00 časova, po ceni karte do Kamenice. Nakon svečanog otvaranja u 8.00 časova, u organizovanoj koloni, uz pratnju vodiča će se krenuti prema vrhu Stolova. Medicinske ekipe, vatrogasna vozila i osveženje na stazi biće na tri odmorišta – pojasnio je Vukosavljević.

Akcija „Narcisu u pohode“ nije takmičarskog karaktera, a organizuje se prema Pravilniku o organizovanju i izvođenju republičkih planinarskih akcija Planinarskog saveza Srbije i Pravilniku PSK „Gvozdac“. Važno je da se poštuju uputstva vodiča, a Služba spasavanja će sve vreme pratiti manifestaciju, poručuju organizatori. Važno je da učenici tokom pohoda ne zagađuju prirodu, pa će na svakih sto metara biti postavljena kesa za otpatke. Zabranjeno je loženje vatre, korišćenje energetskih napitaka, alkohola, opojnih ili stimulativnih sredstava.

- Treba poneti dovoljnu količinu vode. Odeća i obuća moraju biti prilagođeni vremenskim uslovima, a od 8.00 do 11.00 časova saobraćaj na stazi između Kamenice i Stolova će biti obustavljen – kaže Vukosavljević.

„Narcisu u pohode“ je jedna od manifestacija koja u Kraljevu najduže traje, istakao je pomoćnik gradonačelnika Sreten Jovanović. On je istakao da je lokalna samouprava i ove godine suorganizator manifestacije i da je „velika odgovornost dočekati toliki broj gostiju koji se očekuje, voditi računa o njima tokom cele manifestacije i ispratiti ih“, Jovanović je pozvao sve građane da „iskoriste priliku i pridruže se manifestaciji „Narcisu u pohode“ kako bi osetili duh prirode i toplinu zajedništva“.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments