Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

8. maj 2019.

Sistem transfuzije u Srbiji je promenjen, pa se sada manji broj Kraljevčana odlučuje da dobrovoljno da krv, a akcija organizovana na Svetski dan Crvenog krsta imala je za cilj da motiviše sugrađane da opet budu humani kao nekada

„Ljubav je kad znaš šta ćeš pokloniti, pokloni život, daj krv!“, moto je akcije dobrovoljnog davanja krvi, organizovane i u Kraljevu na Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca s ciljem da se proširi razumevanje javnosti prema jednom od najmasovnijih i najstarijih humanitarnih pokreta. Osmi maj se obeležava kao Svetski dan ove organizacije zbog toga što je na današnji dan rođen Anri Dinan, osnivač ovog pokreta

I gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, podržao je današnju akciju dobrovoljnog davanja krvi održanu u prostorijama Crvenog krsta Kraljevo, izrazivši nadu da  će saradnja na principima humanosti biti uspešnija u godinama koje dolaze.

- Sistem transfuzije u Srbiji je promenjen, pa se sada manji broj Kraljevčana odlučuje da dobrovoljno da krv. Upravo zbog toga mi smo danas došli kako bismo motivisali svoje sugrađane da daju krv – rekao je gradonačelnik Kraljeva.

On je apelovao na sugrađane da sredom dođu u prostorije Crvenog krsta u Ulici cara Lazara i daju krv.

- To je pet, deset ili petnaest minuta našeg vremena, ali nekom našem rođaku, prijatelju, komšiji, ili čoveku koga uopšte ne poznajemo, može da znači produžetak života - kaže Terzić, koji krv dobrovoljno daje od osamnaeste godine.

U Crvenom krstu Kraljevo ističu da se briga za bolesne i povređene građane, kojima su obezbeđeni uslovi za lečenje u vidu dovoljnih količina rezervi krvi iskazuje i podsticanjem redovnih davalaca krvi da daju krv na organizovanim akcijama Crvenog krsta. Time se, podsećaju, obezbeđuju uslovi za dovoljne rezerve krvi za sve pacijente u svim bolnicama u našoj zemlji.

Prema rečima predsednika Crvenog krsta Kraljevo Zorana Miljkovića, predstavnici Crvenog krsta širom sveta ukazuju ljudima da prema svakome ko se nađe u nevolji treba pokazati ljubav, angažovanje, požrtvovanost.

- Samo na taj način možemo smanjiti negativne posledice katastrofalnih događanja, kojih je u Kraljevu bilo više puta u proteklih 10 godina. Crveni krst je tada pokazao maksimalno uspešno angažovanje – ocenio je Miljković.

Tokom ove nedelje, dodao je on. sve bebe koje su rođene u porodilištu dobiće poklone, organizujemo takmičenje đaka „Krv život znači“, u petak 10. maja, davaocima koji su krv dali 50, 60, 70 puta dodelićemo nagrade...

Kraljevački Crveni krst je sada treća organizacija po rangu od 140, koliko ih ima u državi.

Svi punoletni građani Kraljeva, do navršenih 65 godina života, koji žele da daju krv, to mogu da učine svake srede, od 10.00 do 15.00 časova, u prostorijama Crvenog krsta Kraljevo, u Ulici cara Lazara 19.

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments