Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

10. maj 2019.

Za uspešno ostvarene zadatke prenošenja veština čuvanja zdravlja, Služba polivalentne patronaže Doma zdravlja Kraljevo dobila je zlatni znak Crvenog krsta Srbije, koji im je uručen na svečanoj sednici ove organizacije

Ovo priznanje Patronaži je dodeljeno zbog značajnih rezultata u ostvarivanju zadataka i ciljeva Crvenog krsta. Dom zdravlja Kraljevo kroz rad Službe polivalentne patronaže i rada drugih službi usko sarađuje sa Crvenim krstom Kraljevo. Cilj je da budu prepoznati u regionu kao organizacija koja efikasno preporznaje i rešava problem u svim oblastima svog delovanja koristeći nove metode rada i odlučivanja, izlazeći u susret potrebama korisnika. Samo partnerskim radom relevantnih istitucija i organizacija, razvojem njihovih kapaciteta, stepena stručnosti, usavršenosti i profesionalnosti, može se uspostaviti efikasan sistem socijalne politike u kome su usluge dostupne korisnicima i gde će im biti omogućeno aktivno učešće u procesu planiranja daljih aktivnosti.

Zajedičkim radom obeležavamo značajne datume po kalendaru javnog zdravlja i obavljamo zdravstveno vaspitni rad sa stanovništvom. Patronažne sestre procenjuju ekonomsko-socijalni status porodice i u zavisnosti od potreba, zajedno sa Crvenim krstom, obezbeđuju porodicama neophodnu pomoć u hrani, higijeni i garderobi. Od početka godine pa do sada, više od 10 porodica dobilo je pomoć“, kaže viša medicinska sestra Ana Kovačević, šefica Službe polivalentgne patronaže.

Patronažne sestre rade i na širenju znanja o prvoj pomoći unutar različitih ciljnih grupa, školske dece i mladih. Većina osnovnih škola na teritoriji grada Kraljeva prijavi zainteresovanu decu za obuku iz prve pomoći. Deca se obučavaju i pripremaju za takmičenje koje se tradicionalno održava u maju. Cilj u oblasti prve pomoći je da se smanje posledice nesreća u smislu spasavanja života ismanjenja posledica povređivanja. Cilj je i briga o ljudima u lokalnoj zajednici u smislu očuvanja zdravlja, smanjenja broja nesreća i povređivanja. Obuka deluje u pravcu zaštite i unapređenja zdravlja i dovodi do podizanja opšteg nivoa sigurnosti u društvu.

                           Anđelka Milošević, PR Doma zdravlja Kraljevo

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments