Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

11. maj 2019.

Stari svat upucao je iz puške kuma, ima i povređenih svatova: ovo je samo jedan od scenarija koji su poslužili kao zadatak današnjeg takmičenja učenika medicinskih škola koji su u Kraljevu ukrstili svoja znanja u pružanju prve pomoći

Simulacija posledica terorističkog napada, povređivanja kod ekstremnih sportista, povreda u saobraćajnim nesrećama, svega je danas bilo na kraljevačkim ulicama. Tu je i haos koji na jednom svadbenom veselju nastaje nakon što stari svat iz puške, nehotice, pogađa mladoženjinog kuma, a mladoženja se takođe povređuje pokušavajući da pomogne kumu, dok mlada doživljava astmatični napad, samo su neki od zadataka osmišljenih za 20. po redu Republičko takmičenje medicinskih škola u pružanju prve pomoći i realističkog prikaza povreda i stanja.

Pogledajte kadrove današnjeg takmičenja učenika medicinskih škola iz čitave Srbije: 

Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Udruženja medicinskih škola Srbije i grada Kraljeva, Medicinska škola je domaćin dvodnevnog takmičenja na kojem učestvuju 23 ekipe medicinskih škola iz cele Srbije i više od 300 učesnika. Učesnici su pružali prvu pomoć „unesrećenima“ i, takmičeći se, pokazali šta su sve do sada naučili.

Pogledajte kadrove sa današnjeg otvaranja:

Takmičenje se održava po nastavnom planu i programu predmeta Prva pomoć za učenike prvog razreda, a pravo učešća imaju učenici prvog, drugog i trećeg razreda medicinskih škola.

Dr Aleksandar Pajić, posebni savetnik za poslove srednjeg obrazovanja i obrazovanja odraslih pozdravio je sve učesnike, ocenjujući da je ovo jedno od najvećih i najlepših republičkih takmičenja.

- Takmičenje je juče počelo testom znanja, a danas su poligoni u centru Kraljeva, pa verujem da će sve građane zanimati kako najbolji učenici naših medicinskih škola pružaju pomoć. Nadam se da će znanja i veštine đaka biti na najvišem nivou i da će se rezultatima večeras radovati najbolji – istakao je Pajić.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić podsetio je da se Medicinska škola u Kraljevu već godinama ubraja u jednu od najboljih škola te vrste u Srbiji.

- Zahvaljujući direktorki škole Biljani Bojanić i njenoj poziciji predsednice Udruženja medicinskih škola Srbije, grad Kraljevo je domaćin takmičenja koje će deci omogućiti da, pored teorijskih znanja, mogu i praktično da primene sve što su do sada naučili – istakao je gradonačelnik Kraljeva, izrazivši nadu da će đacima – takmičarima današnje druženje u Kraljevu ostati u lepom sećanju.

Direktorka Biljana Bojanić ističe da su kao škola vrlo ponosni na ovu organizaciju, ali da osećaju i veliku odgovornost. Ona je dodala da „nije bilo lepšeg načina od ovog takmičenja da predstave ne samo svoju školu, nego i svoj grad“.

Otvaranje takmičenja vodio je poznati sportski komentator RTS-a Slobodan Šarenac, a u muzičkom delu programa učestvovali su tinеjdžeri iz kraljevačkog rok benda „Grimizna sila“.

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments