Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

13. maj 2019.

Od ukupne površine zemljišta u državnoj svojini na teritoriji Kraljeva, dokumentom će biti izdvojene šume, a obradivo zemljište popisano, kako bi se omogućilo raspisivanje javnog poziva za davanje takvog zemljišta u zakup

Gradski većnici u Kraljevu usvojili su na jutrošnjoj sednici predlog godišnjeg Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. U pitanju je materija koja se direktno odnosi na buduće saglasnosti o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Kraljeva. Program je sačinila posebna Komisija, a on sadrži tabelarni pregled površina poljoprivrednog zemljišta po katastarskim opštinama, po oblicima svojine, po klasama i kulturama, analizu stanja zemljišta i uređenja poljoprivrednog zemljišta, radove na zaštiti i uređenju poljoprivrednog zemljišta i Plan korišćenja poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike.

Kako je na sednici ocenjeno, bilo je neophodno od ukupne površine zemljišta koja je u državnoj svojini, a nalazi se na teritoriji grada Kraljeva, izdvojiti šume, a obradivo zemljište koje postoji popisati i na osnovu tog popisa, po dobijanju saglasnosti, izvršiti i raspisivanje javnog poziva za davanje u zakup. Poljoprivredno-hemijska škola „Dr Đorđe Radić“ je na ovaj način dobila na korišćenje određeno zemljište u Mrsaću, Musinoj reci i Divljem polju, i to uz zemljište koje već poseduju na Ratarskom imanju, čini 80 hektara čime se njihov rad ne može dovesti u pitanje.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments