Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

16. maj 2019.

Pravo učešća na javnom pozivu imalo je 99 lokalnih samouprava  iz Šumadije, zapadne, južne i istočne Srbije, koje su uključene u realizaciju programa EU PRO, ali su podneta samo 33 predloga, a 19 odabrano, Kraljevu – 84.150 evra 

Za projekat GIS u funkciji održivog upravljanja i zaštite životne sredine Kraljevu je iz Programa podrške EU gradovima i opštinama u razvoju geografskih informacionih sistema odobreno 84.150 evra, što podrazumeva učešće i lokalne samouprave u realizaciji ovog projekta od 15.350 evra.

U saopštenju EU PRO - podrška Evropske unije razvoju opština. navodi se da će uspostavljanjem GIS baze podataka i aplikacija za grad Kraljevo integrisati sistem praćenja rizika i sistem za evaluaciju, kao deo mehanizma za zaštitu od požara. Mere prevencije zaštitiće ovu teritorijalno najveću oblast u Srbiji (1.530 km²), čijih 48% čine šume, što će zauzvrat imati pozitivan efekat na biodiverzitet i smanjiti emisiju štetnih gasova kao i učestalost šumskih požara. Posledično, unaprediće se bezbednost stanovništva od požara i biće uspostavljeni korisni mehanizmi za rano upozorenje i reagovanje u slučaju požara.

Evropska unija (EU) će preko razvojnog programa EU PRO pomoći da se kroz realizaciju 19 projekata odabranih putem javnog poziva i vrednih više od dva miliona evra, razviju i unaprede geografski informacioni sistemi (GIS) u 34 lokalne samouprave  u regionu Šumadije i zapadne Srbije i regionu Južne i istočne Srbije.

Pravo učešća na javnom pozivu koji je bio otvoren od 2. oktobra do 30. decembra 2018. godine imale su 99 lokalne samouprave  iz regiona Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije koje su uključene u realizaciju programa EU PRO. Ukupno je podneto 33 predloga projekata od kojih je Upravni odbor programa na osnovu administrativne, tehničke i programske evaluacije odobrio 19 projekata za finansiranje. 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments