Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

27. maj 2019.

U dosadašnjih 14 nedeljnih akcija preventivnih pregleda, na nivou Srbije pregledano je blizu 300.000 ljudi, od čega skoro 2.900 u Kraljevu, a samo juče urađena su 702 pregleda za 190 ljudi

Juče je u 170 zdravstvenih ustanova u Srbiji sprovedena akcija besplatnih preventivnih pregleda, četrnaesta po redu. Ova akcija odrađena je i u Opštoj bolnici ''Studenica'' u kojoj su za građane Kraljeva i okoline organizovani: merenje nivoa šećera u krvi, krvnog pritiska, EKG, oftalmološki pregledi i ultrazvuk abdomena.

Od ukupno 190 pregledanih sugrađana, samo dvoje nije imalo regulisano zdravstveno osiguranje. Troje ljudi upućeno je na dalje pretrage. Urađeno je ukupno 702 pregleda  (po 140 analiza nivoa šećera u krvi, EKG i merenje krvnog pritiska; 161 ultrazvučni pregled abdomena i 121 oftalmološki pregled).

U dosadašnjim akcijama u Srbiji je pregledano blizu 300 hiljada ljudi, a u Kraljevu 2 867. Sudeći po ovoj statistici, građani pridaju veliki značaj prevenciji oboljenja i brinu o svom zdravlju.

Kako je navedeno u zvaničnom izveštaju Ministarstva zdravlja, ovoga puta je zabeležen rekordan odziv građana na ove preglede, što opravdava postojanje i nastavak ovakvih akcija.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments