Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

3. jun 2019.

Iz Kraljeva je danas u Republiku Liban svečano ispaćeno 175 pripadnika pešadijske čete iz sastava Druge brigade Kopnene Vojske Srbije i voda za zašttu snaga Komande za obuku

Sto trideset pripadnika pešadijske čete iz sastava Druge brigade kopnene vojske, 33 lica iz voda za zaštitu snaga iz jedinica Komande za obuku i 12 štabnih oficira i članova elementa za nacionalnu podršku narednih šest meseci biće angažovani u misiji očuvanja mira u Libanu.

Pogledajte kadrove zabeležene danas na ispraćaju u kraljevačkom Domu vojske: 

Današnjem ispraćaju, zbog kiše priređenom u Sali Doma Vojske Srbije u Kraljevu, prisustvovali su načelnik genralštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Ilija Todorov, zamenik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević, kao i komandant Druge brigade Kopnene vojske (KOV) – brigadni general Željko Kuzmanović

Obraćajući se prisutnima na svečanom ispraćaju u Domu Vojske Srbije u Kraljevu, general Miloš Mojsilović je istakao da je uveren da će pripadnici ovog kontingenta uspešno realizovati sve zadatke u zoni operacije i dostojno predstavljati Republiku Srbiju i njenu vojsku, imajući u vidu rezultate koje su postigli na obuci i tokom priprema za misiju.

Načelnik Generalštaba je uručio državne zastave komandiru pešadijske čete majoru Igoru Kočoviću i komandiru voda za zaštitu snaga kapetanu Tihomiru Lužaninu. Zahvaljujući na ukazanoj časti, major Kočović i kapetan Lužanin su, u ime pripadnika kontingenta, istakli da će zastavu časno nositi, ponosni jer predstavljaju Vojsku Srbije.

U devet mirovnih operacija širom sveta trenutno su angažovana 282 pripadnika Vojske Srbije.

Potporučnik Emilija Pešić, komandir prvog voda pešadijske čete Druge brigade KOV istakla je za portal Krug da je jako zadovoljna dosadašnjim radom svoje jedinice:

- Očekujem da ćemo sve dodeljene zadatke u Libanu popotpunosti i pravovremeno realizovati. Dobro smo radili i pripremili se, pa mislim da će ovo biti veliko i lepo iskustvo za sve nas – poručila je Emilija.

Danas svečano ispraćenih 175 pripadnika Vojske Srbije u Libanu će zameniti vojnike iz sastava Prve brigade KOV, koji se trenutno nalaze u ovoj multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments