Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

5. jun 2019.

Nemački bajkeri - kolege kraljevačkog MC„Kings“, dovezli su za nekoliko ustanova u Kraljevu humanitarnu pomoć u šest šlepera i predali baš u danima dok se Kraljevo bori sa poplavama, iako je pomoć planirana mnogo ranije

Nemački bajkeri organizovani u udruženje ''Biker Brumi Hilfe E.V.'' od 2003. godine organizuju humanitarne konvoje sa opremom za bolnice, škole i ustanove za smeštaj starih i bolesnih lica širom Evrope. Nakon posete delegacije nemačkih bajkera u oktobru prošle godine i njihovog stalnog kontakta sa kolegama iz Moto kluba ''Kings'' iz Kraljeva, jedan takav konvoj je krenuo put Srbije – u Pančevo i Kraljevo.

U sto paleta nalazi se medicinska oprema, bolničko i hirurško rublje, komadni i kancelarijski nameštaj, invalidska kolica, šetalice, druga pomagala.  Roba je smeštena u magacinima, odakle će posle obavljanja carinskih procedura biti podeljena Opštoj bolnici ''Studenica'', Domu za smeštaj starih lica iz Mataruške Banje, Dečjem selu.

Dr Herman Munzel, koji  je predsednik udruženja bajkera iz Nemačke, je rekao da njihova organizacija već sedamnaest godina realizuje humanitarne akcije tako što tokom godine prikuplja potrebnu opremu, ispravnu, polovnu, malo korišćenu, koju potom servisira i uz pomoć sredstava, koja dobija iz evropskih fondova distribuira u po dva grada iz dve države. Ovoga puta je pomoć upućena Rumuniji i Srbiji. Konvoj je pratilo stotinak bajkera iz Švajcarske, Nemačke, Rumunije, Hrvatske, Makedonije i Srbije.

Direktor bolnice i čelni ljudi grada zahvalili su se donatorima iz Nemačke, a u Mataruškoj Banji, gde su smešteni bajkeri, sinoć je održana svečana večera na kojoj je dr Milan Parezanović – pomoćnik direktora OB ''Studenica'' uručio zahvalnice i prigodne poklone predsedniku Moto kluba iz Nemačke i Moto klubu ''Kings'' iz Kraljeva.

U ime kraljevačkih bajkera prisutne je pozdravio Milovan Pantović – predsednik ''Kingsa'', udruženja koje godinama unazad organizuje humanitarni moto skup za pomoć osobama sa autizmom, zbog čega su prošle godine dobili nagradu grada Kraljeva koja nosi ime našeg najvećeg dobročinitelja Milomira Glavčića.

Kraljevčanin Ljubinko Raković bio je u konvoju i sam dovezao jedan kamion. On je odradio i sve aktivnosti oko pripreme prateće dokumentacije, prevođenja, komunikacije između gostiju i domaćina.

Za goste i sve prisutne je upriličen i rok koncert u kome su svi uživali. Već danas konvoj je otišao dalje, da uz škripu guma i pređene kilometre ispisuje nove stranice knjige velikih dela.

                   Dragana Petrović, PR ZC "Studenica"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments