Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

7. jun 2019.

Na postavljanju pontonskog mosta u Sirči radili su pripadnici Inženjerijske jedinice Druge brigade Kopnene vojske, a po uspešno obavljenom poslu komunikaciju sa gradom ponovo je dobilo stotinak domaćinstava ovog sela

Mnoga kraljevačka sela nedeljama će vidati okom vidljive posledice katastrofalnih poplava. Koliko će ožiljaka ostali na dušama onih koje su ponovo zadesile nevolje, niko ne može da izmeri. Sirča se tek oporavila od posledica zemljotresa, a sada su razmere bujice koja je u ponedeljak nosila sve pred sobom – vidljive na svakom koraku. Mnogi u svoje kuće dugo neće moći da se vrate, ostali su bez stoke i živine, plastenika...

Sirča  je samo jedno od sela čiji će meštani dugo pokušavati da žive normalno. Danas su pripadnici Inženjerijske jedinice Druge brigade Kopnene vojske Srbije (KOV), postavili pontonski most u Sirči, kako bi ponovo uspostavili vezu sa svetom za meštane iz stotinak domaćinstava.

Pogledajte kadrove koje smo zabelezili na postavljanju pontonskog mosta danas u Sirci:

Brigadni general Željko Kuzmanović, komandant Druge brigade Kopnene Vojske kaže da je ovo bio još jedan uspešno izvršen njihov zadatak iz misiej koja podrazumeva pomoć vojske narodu u otklanjanju posledica od elementarnih nepogoda.

Pripadnici Inženjerijske jedinice Druge brigade KOV odgovorile su na zahtev Gradskog štaba za vanredne situacije i komandu vrha Vojske Srbije.

Poslusajte citavu izjavu generala Kuzmanovica:

Oko 100 domaćinstava posle ovoga imaće komunikaciju sa svetom,a uspešno realizovan zadatak još jednom je potvrdio spregu vojske i naroda - istakao je Kuzmanović i dodao kako se nada da će u budućnosti, pravovremenim preduzimanjem svih adekvatnih mera biti što manje potreba za ovakva anagažovanja vojske.

Prema rečima Mladena Vasiljevića, predsednika mesne zajednice Sirča, situacija je u ovom selu malo bolja nego prethodnih dana:

- Ovaj most za nas znači život, ali i dalje je oko 10 domaćinstava u Sirčanskoj Banji odsečeno od sveta. Nadamo se da ćemo sutra uspeti da im dostavimo pomoć. Snalaze se sami, čiste vodu, blato – kaže Vasiljević.

Pogledjte celu njegovu izjavu:

Zamenik gradonačelnika Kraljeva Vukman Rakočević naveo je da grad bez pomoći Vojske Srbije ne bi mogao da reši problem uspostavljanje komunikacije sa meštanima koji još od ponedeljka čekaju pomoć.

- Na današnjoj sednici Vlade gradonačelnik Kraljeva izneo je sve probleme građana pogođenih katastrofalnih poplavama, a i na ovaj način apelujemo na sve državne organe da pomognu Kraljevu koje je u poplavama najviše stradalo – kazao je Rakočević.

U Kraljevu su poplave napravile probleme u gotovo svim mesnim zajednicama, od kojih su posledice najteže u dvadesetak: u Sirči, Adranima, Grdici, Bukovici, Drlupi,Godačici, Petropolju, Trgovištu... gde su poplave nanele velike štete na infrastrukturi, a Rakočević kaže da grad nikoga neće ostaviti na cedilu, jer je obaveza lokalne samouprave da zbrine sve ljude.

Pogledajte izjavu Rakocevica:

U Trgovištu par snažnijih meštana prelaze reku preko postavljenih balvana, kako bi preuzeli pomoć i za ostale, a u zaseoku Gajčani, na putu od Sirče ka Sirčanskoj Banji, još uvek ima oko 25 ljudi koji nemaju putnu komunikaciju, ali im se dostavlja pomoć u hrani, vodi, lekovima.

Na teritoriji Kraljeva, prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije potopljeno je 436 objekata, oštećeno ili potpuno uništeno dvadesetak mostova, a velika je šteta i na privrednim objektima u industrijskoj zoni Šeovac nadomak grada.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments