Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

10. jun 2019.

Na sednici Štaba saopšteno je da je voda koja je u kraljevačkom kraju poplavila 440 objekata uglavnom iscrpljena, da se građanima na terenu pomaže, ali da ostaje problem nedovoljno mehanizacije za hitne popravke stradale infrastrukture

Radnici dva javna kraljevačka preduzeća „Vodovod“ i „Čistoća“ trebalo bi tokom dana da omoguće da bude iscrpljena i voda sa dela groblja u Adranima koji je još pod vodom i da se potom izvrši dezinfekcija, kako bi građani mogli da pristupe groblju, rekao je posle jutrošnje sednice član Štaba za vanredne situacije Radoica Kočović.

prema njegovim rečima, vode još ima i pojedinim  rukavcim, ali da je u pitanju manja količina vode koja će biti isušena prirodnim putem. Od petka, nakon što je Vojska Srbije postavila lansirni most u Sirči, prema Srčanskoj Banji, 90 domaćinstava koja su bila odsečena, sada imaju komunikaciji sa svetom.

- Još uvek imamo problem sa Trgovištem, gde je odnet put u dužini više od kilometar. Tu umesto puta postoji rečno korito, ali i tamo se preduzimaju mere da se, u što kraćem vremenskom roku, taj deo puta osposobi. Imamo par mesta u Lascu, ka pojedinim individualnim objektima, gde su domaćinstva imala neke propusne mostove ka tri različita objekta, videćemo da pomognemo da se i ti putevi osposobe - poručio je Kočović.

Ima dosta privatnih poseda od individualnih domaćinstava, gde su prilazi onemogućeni, mi nemamo dovoljno mehanizacije da sve te propuste popravimo odjednom, ali naravno da ćemo uložiti napore da pomognemo, izjavio je Kočović i apelovao na građane da, obzirom da je vanredna situacija, ne prave problem i da dozvole da se, tamo gde je to moguće, ti prolazi vrate u prvobitno stanje.

Crveni krst obišao je više od 350 individualnih domaćinstava i podelilo više od 250 paketa hrane i hemije koja je neophodna za dezinfekciju objekata. Zajedno sa predstavnicima Centra za socijalni rad obišli su i sve socijalno ugoržene  porodice, čiji su objekti bili poplavljeni, pružio im jednokratnu pomoć i smestio ih na sigurno.

- Vlada Srbije je, tokom nedelje, formirala programe sanacije i pomoći, a mi ćemo, po dobijanju tih programa i instrukcija, blagovremeno obavestiti građane kako će se vršiti prijava i tretiranje štete koja je nastala usled poplava. Kraljevo ima oko 1.000 kilometara nekategorisanih putevaa koji su dobrim delom oštećeni u ovoj elementarnoj nepogodi, ti putevi će, kada se stvore mogućnosti i sredstva, biti rekonstruisani i obnovljeni, ali moramo da rešavamo prvo probleme gde je akutna situacija - obrazložio je Kočović.

 

Danas je na šalterima broj 6 i 7 u prizemlju zgrade Gradske uprave (prvi ulaz), počela prijava štete, gde građani svakog radnog dana od 7.00 do 17.00 (zaključno sa 25. junom) mogu da preuzmu obrasce za prijavu štete na objektima individualnog stanovanja.

U slučaju da neki ljudi iz individualnih staračkih domaćinstava nisu u mogućnosti da dođu i da sami prijave štetu, Komisija će, prilikom izlaska na teren, imati sa sobom dokumentaciju, pa će naći način i mogućnost da se i šteta u takvim domaćinstvima - evidentira.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments