Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

18. jun 2019

Pripadnici Policijske uprave Kraljevo, u sklopu Dana Ministarstva, Slave i Dana policije, priredili su danas prigodnu svečanost, na kojoj je šest novoprimljenih policijskih pripadnika položilo svečanu zakletvu

Teret na leđima policajca nikada nije mali, više od dva veka njihova je dužnost da daju svoje najbolje; posvećenost, obučenost i hrabrost odlike su srpske policije, koja 365 dana u godini brine o bezbednosti građana – poruka je sa današnje svečnosti koju su, slaveći svoj dan, priredili pripadnici Policijske uprave (PU) Kraljevo.

Prema njihovim zvaničnim podacima, u prošloj godini, ostvareni su pozitivni  trendovi u ključnim segmentima stanja bezbednsti na teritoriji grada Kraljeva, kao i izostanak najtežih krivičnih dela.

-- U 2018. godini, na teritoriji naše Policijske uprave nije se dogodilo nijedno ubistvo, što se nije dogodilo za više od tri decenije. Imali smo samo jedan pokušaj ubistva, koji je rešen, a počinilac je procesuiran i priveden nadležnim institucijama – rekao je obraćajući se skupu načelik Policijske uprave Kraljevo Željko Rajković.

Tokom 2018. godine, na području PU Kraljevo, registrovano je 127.000 poziva građana na broj ,,192“. Takođe, zabeležena su i 2.043 krivična dela, što je za 94 manje nego u 2017. godini, kao i smanjenje ukupnog broja saobraćajnih nezgoda i broj poginulih i povređenih lica (broj saobraćajnih nezgoda je smanjen u 2018.godini, a broj poginulih je smanjen za 27%).

Za potrebe građana po raznim osnovama,  službenici PU Kraljevo, izdali su prošle godine oko 6.000 uverenja.

Aktivnost kraljevačkih policijskih sluzbenika bila je usmerena i na ostvarenje bezbednosti na graničnom prelazu ,,Rudnica-Jarinje“, kao i na očuvanje bezbednosti na dve najveće turističke destinacije u Srbiji – na Kopaoniku i Vrnjačkoj Banji.

-- Ovaj dan posvećujemo pripadnicima policije koji su život izgubilli štiteći druge, bezednost, život i imovinu naše države. Policajac je onaj koji radi 24 sata, 365 dana u godini. Zahvaljujem se timskom i kolegijalnom radu policijskih službenika PU Kraljevo. Juče ste imali priliku da vidite kako su se pripadici policije, žandarmerije i sektora za vandredne situacije družili sa našim najmlađim sugrađanima. Ono što sam ja lično primetio jesu osmesi na njihovim licima. Policajac je uvek tu za našu decu, koja su svesna da ih policija štiti. Zahvalio bih se i novinarima su tokom cele godine sa nama i prate dogođaje u cilju poboljšanja bezbednosti na teritoriji PU Kraljevo – poruka je načelnika Željka Rajkovića.

Danas je zakletvu položilo šest novopriimljenih pripadnika od kojih su petoro deca poginulih ili povređenih u prethodnim ratovima.

U toku jje konkurs za policijske službenike na području PU Kraljevo. Svi koji žele da konkurišu, imaju mogućnost da to urade do 7. jula. Po ovom konkursu, po završeku obuke, PU Kraljevo bi za oko 16 meseci mogla da ima  25 do 30 novih pripadnika MUP-a.

Strahinja Jokanović, jedan je od onih koji su danas položili zakletvu, kao novoprimljeni pripadnik MUP-a.

-- Nadam se da ću svoj posao da obavljam odgovorno, u skladu sa zakonom, kao što je to moj pokojni otac radio, koji je dao život za ovu državu i da ću nastaviti porodičnu tradiciju – istakao je Jokanović.

Današnjoj svečanosti, pored pripadnika PU Kraljevo, od kojih je 10 nagrađeno, prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave, brojnih kraljevačkih javnih i privatnih preduzeća i ustanova, deca iz vrtiića ,,Neven“, a na kraju su događaj svojim nastupom uveličali članovi Policijskog orkestra Srbije.

                        Jovana Dražinac

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments