Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

26. jun 2019.

Oko 9.000 pacijenata ove ambulante, dok traju radovi, upućen je na ambulantu Medicine rada, ali će rekonstruisani objekat i njegov dograđeni deo, svima koji su ovde tražili lekarsku pomoć omogućiti kvalitetniju uslugu i lečenje

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, direktorka Doma zdravlja Kraljevo Mirjana Krčevinac, direktor JP za uređivanje građevinskog zemljišta „Kraljevo“ Aleksandar Nestorović i koordinator Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima u Kraljevu Vukosav Konjikušić, obišli su danas radove na rekonstrukciji i dogradnji dela ambulante u Ribnici građene još 1958.godine.

Pogledajte danas zabeležene kadrove: 

Zub vremena učinio je da ambulanta u Ribnici, koja pripada kraljevačkom Domu zdravlja, nije više adekvatna za pacijente iz Ribnice i okoline ( Bunjačko brdo, Mošin gaj, Kovači).

- Upravo zato oobezbedili smo 32 miliona dinara za rekonstrukciju i dogradnju ove ambulante. Ukupno 366 kvadratnih metara biće u potpunosti rekonstruisano, a biće i dograđeno dodatnih 100 metara i dodatnih 100 kvadrata za buduću Pedijatrijsku ambulantu. Mislim da je to korak više za sve građane Ribnice, koja uz stari i izgradnju novog tržnog centra (koja će početi za oko dva meseca), Novu halu sportova, gradnju stanova za snage bezbednosti i gradnju OŠ „Sveti Sava“, koja nas uskoro očekuje, ostaje novo naselje, novo Kraljevo -  rekao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Oko 9 000 stanovnika tj. potencijalnih pacijenata sa teritorije Ribnice raduju se povoljnom toku ovih radova, rekla je direktorka Doma zdravlja Kraljevo Mirjana Krčevinac, dodajući da se u septemrbu očekuje useljenje u ambulantu, koja trenutno zapošljava tri lekara i sedam medicinskih sestara

- Ovoj ambulanti gravitiraju tri velike škole i nekoliko predškolskih odeljenja. Ulaskom u nov prodstor nadamo se da će zadovoljstvo i pacijenata i osoblja biti bolje i da ćemo na određeni način i u određenom delu pružati veći kvalitet zdravstvenih usluga - istakla je Krčevinac.

Pacijenti sa područja Ribnice dok traju radovi leče se u zgradi Medicine rada.

Aleksandar Nestorović, direktor JP za uređivanje građevinskog zemljišta „Kraljevo“ istakao je da je rok za završetak radova započetih 1. aprila ove godine – 150 kalendarskih dana.

- Verujemo da će, iako smo imali nepredviđene radove, sve biti završeno na vreme. Od nepredviđenih radova morali smo da uradimo konstruktivnu sanaciju kompletnog starog objekta koji nije imao vertikalne serklaže, jer je građen u zidanom sistemu koji više nije standard. Moramo da mislimo i o zemljotresima i poplavama koje su delom upropastile ovu zgradu. Da se to više ne bi dešavalo, mi smo to sada uradili kako treba – naveo je Nestorović.

Ambulanta u Ribnici će, po završetku ovih radova, imati i 10 parking mesta koja nisu postojala do sada.

- Ova zgrada je imala grejanje na termoakumulacione peć i bie je veliki potrošač električne energije, a sada će grejanje biti na pelet. Radijatori će biti postavljeni u svakoj prostoriji, pa će, ako dođe do prolaska gasovoda, ova zgrada na njega moći da se priključi u budućnosti – kaže Vukosav Konjikušić, koordinator Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima u Kraljevu.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Stanar

    Gost - Stanar

    Samo da ne bude kao sa nadvožnjakom i atletskim stadionom.
    • Ime: Stanar