Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

3. jul 2019.

Muke stanara u Ulici Vuka Karadžića u Kraljevu: napušteno gradilište već desetak godina je leglo zmija i zaraze, iz njega se konstantno šire neprijatni mirisi i čuje kreketanje žaba

Na samo kilometar od centra Kraljeva, stanari ulice Vuka Karadžića, već godinama bezuspešno  pokušavaju da reše problem napuštenog gradilišta. Poseban problem je leti, kada gradilište zaposednu insekti, žabe i gmizavci, a ulicom se šire neprijatni mirisi.

- Noću ne možemo da spavamo od kreketanja žaba. Ima i zmija, kornjača. Smrdi na kilometar. Plašim se za unučiće, da  se ne razbole, udave ili otruju ovde -- kaže zabrinuta sugrađanka,  koja stanuje u neposrednoj blizini objekta.

Prema rečima komšija, investitor, koji je pre desetak godina, započeo izgradnju zgrade, završio je u zatvoru, a oni ne znaju u čijem je sada vlasništvu plac na kojem se nalazi napušteni objekat. Obraćali su se više puta nadležnim institucijama, ali kako kažu -- svaki put ostajali su bez odgovora.

 - Ovo je treći ili četvrti  pokušaj da se obratimo nadležnima. Pisali smo peticiju veterinarskoj i sanitatarnoj inspekciji, kao i komunalnoj policiji. Prethodni pokušaji nisu uradili plodom. Videćemo kako ćemo ovaj put proći  -- ističe Anđelka Planojević, koja živi u zgradi u susedstvu.

Stanari se još, kako kažu, nadaju da će reagovati oni u čijoj je ovo nadležnosti i porukuju da je neophodno da što pre neko od takvih dođe i uveri se, ili bar da pogleda  fotografije sa ovog mesta, kako bi shvatio ozbiljnost situacije. Od nadležnih, kažu stanari, očekuje se da spreče da ovaj ekološki problem postane – još veći.

                 Jovana Dražinac

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments