Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

3. jul 2019.

Rok za predaju zahteva za državnu pomoć u saniranju posledica poplava na objektima je prošao, podneto je 1.360 zahteva, obrađena polovina, a samo oni koji imaju opravdanje moći će naknadno da podnesu zahtev

U Kraljevu je još uvek na snazi vanredna situacija. Svi koji nisu blagovremeno podneli zahtev za isplatu državne pomoći u saniranju posledica šteta od junskih poplava izgubili su to pravo.

- Urađeno je između 600 i 700 zapisnika do sada, još uvek komisije idu na teren jer je ukupno podneto 1360 zahteva. Dok se obrade zahtevi, prave se zapisnici, a nakon toga donose rešenja za koja se stranke pozivaju u Skopljansku ulicu -  Odeljenje za zemljotres i civilnu zaštitu da preuzmu rešenja. U slučajevima kada nekoga ne nađu, rešenje će biti poslato poštom, a u rešenju će se nalaziti pravna pouka ko ima pravo žalbe, kome se podnosi žalba, ukoliko građani nisu zadovoljni kategorijom oštećenja svoga objekta -  istakao je posle današnje sednice Štaba za varedne situacije član tog Štaba Radoica Kočović.

U rejonu Pečenoga, za rešavanje problema bujičnih potoka, Vojsci Srbije, kako je ocenjeno danas na sednici Štaba, biće potrebno 30 do 60 dana.

- Biće potrebna i velika količina nafte da se to odradi, pa smo uputili zahtev republičkimm organima, očekujući pomoć te vrste. Što se tiče bedema na Musači, Štab je doneo zaključak da za zaštitne bedeme na toj rečici, preduzeće „Zapadna Morava“ kontaktira „Srbijavode“ kako bi bile preduzete mere da se sve vrati u prvobitno stanje, da ne bi, eventualno, neka nove padavine napravila probleme – poojasnio je Kočović.

Prema njegovim rečima, potrebno je očistiti i kanal pored železnice, od Grdice, preko nekadašnjeg peduzeća „Slovo“ ka železničkoj stanici. Ostala infastruktura se radi, nafta se deli na osnovu zahteva mesnih zajednica i to tako što mesna zajednica podnese zahtevi dobije određenu količinu nafte sa kojom rade na svojoj teritoriji.

Prema rečima Kočovića, najverovatnije će uskoro biti ukinuta vanredna situacija na teritoriji grada Kraljeva, a sva javna preduzeća koja su učestvovala i koja još uvek učestvuju u sanacijama terena su dobila nalog da podnesu izveštaje o svemu što je do sada urađeno i utrošenim sredstvima Isti nalog dobile su i ustanove, i insititucije, koje su se bavile sanacijom, dezinfekcijom itd.  Nastavlja se sanacija puteva, rečnih slivova i objekata koji su oštećeni.

Još uvek nema definisanog predloga i Uredbe za prijavu štete na poljoprivredi.

- Na Štabu je bilo predloga da grad pokuša da izdvoji iz sopstvenih sredstava milion dinara da pomogne poljoprivrednim domaćinstvima koja su najugroženija u ovoj elementarnoj nepogodi, ostalo je da gradonačelnik vidi sa Vladom i Ministarstvom poljoprivrede da li može da se to izvede. U svakom slučaju, u narednom periodu će se naći način da se pomogne i tim ljudima i domaćinstvima – poručio je Kočović.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments