Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

17. jul 2019.

Kraljevački privrednici pozvani su da prisustvuju trgovinskom sajmuTrejd ekspo Indonezija“ u Džakarti u oktobru ove godine, za šta će im biti obezbeđen besplatan smeštaj i brojni popusti, a obe strane nadaju se dobroj budućoj saradnji na više planova

Novopostavljeni ambasador Republike Indonezije u Srbiji Mohamad Čandra Viđa Judh, sa saradnicima, danas je boravio u Kraljevu, gde ga je najpre ugostio gradonačelnik dr Predrag Terzić. Sa ambasadorom su u grad na Ibru doputovali i predstavnici Indonezijskog centra za promociju trgovine i Ekonomskog odeljenja, a čitava poseta bila je prilika za upoznavanje i razmenu informacija sa ciljem uspostavljanja buduće saradnje, za koju, kako je na sastanku rečeno, već postoji obostrano veliko interesovanje, u oblasti: ekonomije, privrede, trgovine, kulture, umetnosti, sporta, obrazovanja, omladinskih organizacija.

Ambasador Mohamad Čandra Viđa Judh izrazio je nadu da bi u nekoliko sektora mogla da bude uspostavljena dobra i kvalitetna saradnja.

- Prezentovali smo potencijale Indonezije, upoznali se sa potencijalima grada Kraljeva i bilo bi lepo da sklopimo poslove u sektoru trgovine, ekonomije, investicija - rekao je ambasador i pozvao kraljevačke privrednike da prisustvuju trgovinskom sajmuTrejd ekspo Indonezija“, koji će biti održan u Džakarti u oktobru ove godine.

Gradonačelnik dr Predrag Terzić gostima je predstavio istoriju Kraljeva, tradiciju, nekadašnju i sadašnju privrednu i ekonomsku situaciju i izrazio nadu da će u narednim susretima predstavnika ambasade Indonezije, lokalne samouprave i Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog upravnog okruga biti postignuti konkretni dogovori o poslovima koje će sklapati naši i indonežanski privrednici. Kraljevo, kako je naglasio, želi da saradnju u oblasti sporta i kulture proširi i na oblast privrede:

- Veoma je značajno da naša preduzeća izvoze u Indoneziju, ali i da obezbedimo uvoz onih proizvoda koji su od značaja za razvoj grada Kraljeva. Očekuje nas i odlazak srpskih privrednika u oktobru na veliki sajam u Džakarti – rekao je Terzić.

Prema rečima Zvonka Tufegdžića, direktora Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog upravnog okruga, indonežanski ambasador ponudio je privrednicima da u vreme Trejd ekspo Indonezijasajma u oktobru ove godine budu besplatno smešteni u hotelima.

- Takođe, imaće i subvencije – 20 odsto popusta na avio prevoz i teret koji nose, odnosno propagandni materijal. Komora će obavestiti privrednike koji imaju želju i mogućnosti da uspostave saradnju sa ovom nama dragom i bratskom zemljom, jer su potencijali Indonezije ogromni – ocenio je Tufegdzić, dodajući da, iako je Indonezija teritorijalno daleko, roba koja bi mogla da trpi takav transport ima mogućnosti da interesno poveže preduzeća iz Indonezije i Kraljeva.  

Delegacija Indonezije danas je posetila i kraljevačko privatno preduzeće „Moja soba“, koje proizvodi krevete i dušeke.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments