Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

18. jul 2019.

Desetomesečna Kalina Panić boluje od najtežeg i najagresivnijeg oblika leukemije, a jedini način da pobedi opaku bolest je transplatacija koštane srži, koju je neophodno uraditi u inostranstvu; evo kako možete da pomognete

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za lečenje desetomesečne Kaline Panić iz Jagodine.

Kalina je od rođenja bila beba koja se stalno smeje, a retko plače, uvek raspoložena i vesela. A onda, kada je imala nešto manje od osam meseci, počela da se budi noću i da bude previše pospana danju, odbijala je da jede, više se nije igrala, a osmeh joj je bilo gotovo nemoguće izmamiti. I dok su svi govorili da su u pitanju zubići, mama i tata su ipak sumnjali da je to prevelika promena i odveli su je kod lekara. Nakon analize krvi, povećane lipaze i raznih neslaganja u analizama, doktorka je predložila da je najbolje sve ispitati u Beogradu.

Istog dana sanitetom je prebačena u UDK Tiršova na odeljenje gastroenterologije. Odmah sutradan razvija parezu lica. Nakon deset dana agonije, roditelji insistiraju da se obave dodatne analize, jer je Kalina svakog dana bila sve gore.

Nakon petnaest dana ležanja na odeljenju gastroenterologije, uključuje se i hematolog i roditeljima saopštavaju da Kalina boluje od leukemije. Ali njihovim mukama tu nije kraj, sutradan ih doktorka poziva na razgovor i saopštava da Kalina boluje od akutne mijeloidne leukemije i to od najtežeg oblika, monoblastne leukemije M5. Leukemija se proširila na centralni nervni sistem, ćelije su se nagomilale na facijalnom nervu, što je i izazvalo parezu lica.

Istog dana otpočelo se sa hemioterapijama i Kalina iz dana u dan postaje sve veselija, a onda su kao posledica hemioterapije počele infekcije. Odmah po uključivanju antibiotika Kalina dobija anafilaktički šok, sistemsku alergijsku reakciju na antibiotik Longacef i prebacuju je na odeljenje intenzivne nege, sa kojeg se Kalina vraća kao pobednik.

Onda su usledili dani temperature, povraćanja, krvavih stolica, lošeg apetita, smenjivali su se antibiotici, antimikotici, dobijala je eritrocite, trombocite, ali sve to nije bilo dovoljno za njeno ozdravljenje. Jedna od najotpornijih bolničkih bakterija nastanila joj se na plućima, što je izazvalo tešku pneumoniju, Kalinina mala pluća su oslabila, dane je provodila prikačena za kiseonik. Doktori su govorili da daju sve od sebe i da su iskoristili sva oružja, ali da njen organizam mora da se probudi i da se izbori sam.

I onda je jednog dana Kalina rešila da pokaže koliki je borac. U njenoj koštanoj srži počele su da se proizvode nove, zdrave ćelije, a bolest je počela da se povlači na svim poljima, ali kako se radi o najtežem i najagresivnijem obliku leukemije pitanje je dana kada će se opet vratiti.

Jedini način da Kalina potpuno ozdravi i pobedi opaku bolest je transplatacija koštane srži. Ovaj komplikovani zahvat iziskuje značajna novčana sredstva i neophodno ga je izvršiti u inostranstvu.

Kalina je već sa nepunih osam meseci postala neustrašivi borac. Pomozimo joj da pobedi brojke i statistike i da iz ove bitke izađe kao pobednik.

Pomozimo Kalini! Upišimo 679 i pošaljimo SMS na 3030 (cena poruke je 200 dinara, a PDV se ne naplaćuje)

ili human679 na 455 (cena je 20 CHF)

Kalini možemo pomoći i uplatom na dinarski 160-547472-64

ili devizni račun 00-540-0002934.6

IBAN:RS35160005400002934638

SWIFT/BIC:DBDBRSBG

kao i putem linka e-doniraj

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments