Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

7. avgust 2019.

Posle izgradnje paviljona na Goču, na kojem poslednjih godina nije bilo skijaša, na ovoj planini biće opremljena skijaška staza, posebno pogodna za prve smučarske korake; evo i rokova za taj posao

Planina Goč, udaljena od Kraljeva tridesetak kilometara, oduvek je posebno bila privlačna za najmlađe skijaše, bolje rečeno, za početnike. Međutim, poslednjih godina tamo nije bilo ni skijališta, ni skijaša.

Ski lift je demontiran zbog zastarelosti, a onda je u procesu sudskog izvršenja, zbog duga radnicima smučarskog kluba, prodat tabač za sneg, pa ski sanke. Potom je usledila i demontaža stubova žičare koji su, takođe, zarad izmirenja pomenutog dugovanja, prodati otpadu. O tome više pročitajte u našem ranijim tekstovima Žičara na Goću - jedna nesrećna i Goč više nema ni stubove žičare.

Pogledajte kako su, u novembru 2017. godine, stubovi žičare na Goču završili kao staro gvožđe: 

 

 

Stoga je ovih dana raspisana javna nabavka za kupovinu novog ski lifta, kako bi se do sledeće zime opremila manja staza dužine oko tri stotine metara.

- Predviđeno je da za kupovinu novog ski lifta uložimo trideset miliona dinara. Polovina te svote biće izdvojena iz kase grada Kraljeva, a drugi deo iz budžeta Ministarstva za sport i turizam. Relizacija čitavog projekta oročena je na tri meseca, pa će zimska ponuda Goča, već predstojeće zime, biti  bogatija. Posle lifta uslediće i nabaka novog tabača za sneg i druge opreme – kaže Aleksandar Nestorović, direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta.

Inače, na ovoj planini, ulaganjem grada Kraljeva od skoro 80 miliona dinara, sagrađen je i od kraja prošle godine se koristi paviljon, nazvan ,,Gočko“. Sa hotelom ,,Dobre vode“, koji je u vlasništvu grada, smeštajni kapaciteti sada su povećani na oko 280 ležajeva u jednoj smeni.

- Do početka jula imali smo 26.000 pansionskih dana, a prošle godine 28.000 za čitavu godinu. Računamo na dobru popunjenost objekata za smeštaj sve do jeseni, a i na zimu, naročito ako malo skijalište proradi. Inače, pored dece, najčešći gosti su nam sportisti, jer ovde posedujemo i sve terene i balon halu za male sportove, a planiramo i ulaganje u rekonstrukciju podloge nekih igrališta. Tako se Goč ponovo vraća na turističku kartu Srbije - kaže Ivan Milić, direktor dečjeg odmarališta „Goč“.

autor: M. Dugalić

izvor: „Politika“

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments