Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

9. avgust 2019.

Na tri ključne raskrsnice video nadzor omogućiće automatsko snimanje i prepoznavanje registarskih tablica, snimanje prolaska na crveno svetlo ili prekoračenje brzine, a Kraljevo će za to od države dobiti više od 26 miliona dinara

Iz budžeta Srbije grad Kraljevo je, za projekat „Uspostavljanje sistema video nadzora za kažnjavanje saobraćajnih prekršaja “,na konkursu koji je realizovao Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj, bespovratno dobio skoro 26.122.000 dinara. Realizacija ovog projekta podrazumeva uspostavljanje video nadzora za kažnjavanje saobraćajnih prekršaja u gradu Kraljevu, u okviru koga će biti obuhvaćeni sistemi video nadzora, sistem za kažnjavanje saobraćajnih prekršaja i monitoring centar.

Funkcija video nadzora za prepoznavanje tablica na tri ključne raskrsnice u Kraljevu (Dimitrija Tucovića – Vojvode Putnika i Dositejeva, Pljakina-Beogradska, Vojvode Putnika-Miloša Velikog) omogućiće automatsko snimanje i prepoznavanje registarskih tablica motornih vozila i motornih vozila sa priključnim vozilom, kao i automatsko snimanje i prepoznavanje registarskih tablica vozila koja su prešla na crveno svetlo ili prekoračila brzinu (obavezno prepoznavanje svih vrsta tablica koje se koriste u Srbiji), kao i skladištenje podataka u odgovarajuće baze podataka, poređenje snimljenim tablicama sa podacima iz definisane liste. Sistem video nadzora raskrsnice i praćenje bezbednosti treba da omogući realnu sliku situacije i snimanje signala sa kamera radi kasnijeg pregleda.

Uspostavljanje sistema merenja (u Dositejevoj ulici) omogućiće automatsku detekciju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila i prepoznavanje svake registarske tablice vozila koja prolaze kroz zonu pokrivanja kamere.

Uspostavljanje kontrole pristupa u zgradi MUP-a u Kraljevu i monitoring centra omogućiće praćenje i upravljanje opštim video nadzorom i sistemom za kažnjavanje saobraćajnih prekršaja (detekcija prolaza kroz crveno svetlo i merenje brzine), a sam centralizovan monitoring i integracijski softver omogućiće blagovremeno reagovanje na sve alarmantne situacije bez obzira na njihovu fizičku udaljenost.

Opšti cilj projekta je doprinos uređenju inovacionih kapaciteta grada u oblasti bezbednosti, a specifični cilj je da se poboljša bezbednost u gradu kroz uspostavljanje sistema nadzora i kontrole za kažnjavanje saobraćajnih prekršaja radi povećanja nivoa bezbednost svih učesnika u saobraćaju. 

Ciljne grupe čine: MUP Kraljevo, koji će unaprediti tehničke inovacione kapacitete za praćenje i kažnjavanje saobraćajnih prekršaja, grad Kraljevo – Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima koji će unaprediti sistem praćenja i opšti nivo bezbednosti saobraćaja na putevima u Kraljevu, lokalna samouprava i građani Kraljeva.

Predviđeno je da se projekat realizuje pet meseci.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

12 Comments

 • Gost - MKV1

  Gost - MKV1

  Regulacija saobraćaja podrazumeva kompromise, uslovljene velikim brojem itekako različitih učesnika i objektivnim okolnostima (infrastrukturom). Učesnici su ekstremno različiti, kako po fizičkim karakteristikama, tako i po znanju i mentalitetu, pa se čini da je idealno regulisan saobraćaj nemoguća misija. Nesreće se dešavaju svuda u svetu, bez obzira na to kako država pokušava da svede na što manju meru njihov broj i posledice. Čini mi se da je namera povećanje bezbednosti samo smanjenjem brzine kretanja vozila, bez nekih drugih mera, uz osiguran prihod od kazni... Da li je to rešenje? Možda je samo najjeftinije i kratkoročno najprofitabilnije? Brzo će da povrate uloženo, iako je poprilična cifra u pitanju...
  • Ime: MKV1
 • Gost - Tetka

  Gost - Tetka

  Veoma se radujem sto cete uzeti vise para na laksi nacin od ovog i ovako osiromasenog i ubogog naroda. Ali kad vec videh sliku, nesto drugo mi je palo na pamet, a verujem da i vecina gradjana tako misli,  uredite salter salu za prijem gradjana. Pa vi ste u sluzbi ovog naroda, taj narod odvaja za vase  plate, dajte mu bar malo dostojanstva.  Ovaj do sadasnji sistem je ispod svake kritike, narocito onaj zavlacak gde se prave pasosi.  
  • Ime: Tetka
 • Gost - Pesak

  Gost - Pesak

  Za sigurnost u Kraljevu bolje napravite trotoare gde trebaju da budu(higijenske..dimitrije) i napravite semafore da valjaju.. a ne te malo zeleno pa malo crveno i bap ode baba u centru grada..sledeći put ce biti neko mladjii
  • Ime: Pesak
 • Gost - Pešak

  Gost - Pešak

  • Ime: Pešak
 • Gost - Milana

  Gost - Milana

  Vidim da je pomenut Ibarski most,ali treba i semafor kod riteila i kej kontrolisati.
  • Ime: Milana
 • Gost - Zoran

  Gost - Zoran

  Kad planirate da usporite saobraćaj u Jovana Deroka
  • Ime: Zoran
 • Gost - Vera Denic

  Gost - Vera Denic

  To je lepo ali se pitam zasto kamioni iz Krusevca i ostalih mesta koja dole gravitiraju ne idu obilaznicom preko Ratine pa za Beograd i dalje nego idu kroz grad i unistavaju gradske ulice i prave buku i ostavljaju izduvne gasove
  • Ime: Vera Denic
 • Gost - Goci

  Gost - Goci

  Da se ne šalimo to su velike pare.Sa tolikim parama, kad se već pravdaju da je u pitanju bezbednost saobraćaja, mogu da naprave i par staza za bicikliste i pešake..
  Da se stave kamere u ulicama Cara Lazara i cara Dušana kod Milutina i opštine, da se vidi bahatost pešaka i vozača.. 
  • Ime: Goci
 • Gost - Kv

  Gost - Kv

  A sta je sa Ibarskim mostom,zasto tu nije planirana ni jedna kamera?
  • Ime: Kv
 • Gost - Ribnica

  Gost - Ribnica

  A sta je sa ibarskim mostom,Tu najvise krse propise.Zasto se na  ibarskom mostu ne postave kamere.
  • Ime: Ribnica