Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

12. avgust 2019.

Više od 30 motokultivatora za zastavama Srbije i brojnom posadom učestvovalo je na seoskoj svetkovini koja slavi freze, posle defilea sve je okupilo „Šofersko kolo“, a manifetacija je završena veseljem i dodelom nagrada

Juče je u Progorelici kod Kraljeva održan jubilarni peti skup motokultivatora pod nazivom “Frezijada 2019”, čiji su organizatori kao i ranije, bili mesna zajednica Progorelica i udruženje građana Dolina Kraljeva.

Učesnici su se okupili u Progorelici kod preduzeća “Pantelić”, a tačno u podne nakon intoniranja himne Bože pravde i prigodnog kulturno-umetničkog programa, više od 30 motokultivatora sa zastavama Srbije i brojnom posadom krenulo je u svečanu vožnju.

“Frezijada” je najpre zaposela Ibarsku magistralu krećući se do “Hyundai Marić centra”. Potom je seoskim putevima išla kroz Progorelicu, u krug, do livade kraj “Bugarske česme”. Nakon završenog defilea vozači motokultivatora su sa gostima odrigrali “Šofersko kolo” a posle su se počastili uz hranu i piće pod “šatrom”, a sve učesnike zabavljao je muzički bend.

Slavko Marić, predsednik Udruženja “Dolina kraljeva”, i jedan od organizatora “Frezijade” zahvalio se učesnicima, gostima, medijima, preduzećima i pojedincima koji su pomogli “Frezijadu”, uručio je svima zahvalnice:

- Bio je ovo praznik veselja i zabave, jer smo danas okupili ljude dobre volje. Drago mi je da smo imali čitave porodice na frezama i da je bilo dosta mladih, što daje nadu ovom selu. Smatram da kod svakog treba da se probudi društvena svest i da se naredne godine uključe u organizaciju ovog ili sličnog dešavanja. Tako će i ovo mesto i ovaj grad izgledati mnogo lepše. Sa novim planovima za narednu godinu želimo da ovu, već tradiconalnu manifestaciju, proširimo i obogatimo.

Proglašene su i tri najlepše i najorginalnije freze, čiji su vlasnici dobili prigodne nagrade.

Sve tri nagrade su ostale u mestu Progorelica. Treća nagrada (po paket sokova i piva) ravnopravno su podelili Miodrag Pantović i Goran Vučković, drugo mesto (zemljani lonac) pripao je Milanku Ugrenovići, a prva nagrada (pečeno prase) pripala je Nenadu Saviću i njegovoj frezi za koju je bilo prikačeno mangalo na kojoj se peklo prase, a majstor za mangalom bio je Dragan Ramović iz Bukovice.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Laza

    Gost - Laza

    Svaka čast momci. Želim vam još bezbroj Frezijada. Uvek uspešnih.
    • Ime: Laza