Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

23. jul 2019.

Memorijalni turnir u malom fudbalu, šesti po redu posvećen žrtvama i učesnicima ratova 1991-1999. godine, kao i onim učesicima koji su u međuvremenu preminuli, biće održan u Adranima sutra (subota, 24. avgust)

Na konferenciji za novinare danas su šesti memorijalni turnir najavili pomoćnik gradonačelnika Sreten Jovanović i predsednik Udruženja učesnika ratova 1991-1999. godine Sreten Lazović.

Pomoćnik gradonačelnika Kraljeva Sreten Jovanović podsetio je da je lokalna samouprava ove godine bila aktivno uključena u obeležavanje dve decenije od NATO bombardovanja u kojem je više od 40 boraca iz Kraljeva poginulo braneći dostojanstvo i čast države.

- Ove godine smo, zajedno sa boračkim udruženjima, u znak sećanja, obišli sve grobove palih boraca, a uz podršku grada, biće održan i tradicionalni memorijalni turnir. Najmanje što možemo da učinimo jeste da čuvamo trajno sećanje na žrtve, a istovremeno je neophodna i stalna saradnja i pomoć preživelim učesnicima ratova - rekao je Sreten Jovanović.

Predsednik kraljevačkog Udruženja učesnika ratova 1991-1999. godine Sreten Lazović istakao je podršku grada i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Tradicionalni memorijalni turnir u Adranima, u subotu 24.avgusta počeće u 16.00 časova.

Okupljanje ekipa planirano je za 15.30, kada će biti izvučeni parovi. Učešće su potvrdile ekipe: Grada Kraljeva, Policijske uprave, Odreda Žandarmerije, 98. brigade Lađevci, Druge brigade kopnene vojske garnizona Kraljevo, JKP „Vodovod“, Opšte bolnice „Studenica“ i ekipa domaćina Udruženja učesnika rata.

- Cilj nam je da odamo počast poginulima i u međuvremenu preminulim saborcima koji su dali svoje živote za odbranu otadžbine, zato pozivam sve građane i poštovaoce lika i dela svih poginulih, da dođu u subotu u Adrane – poručio je Lazović.

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments