Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

2. septembar 2019.

U Kraljevu su danas u školske klupe sela 993 najmlađa đaka (oko 50-oro dece manje) nego što je 2012. rođeno današnjih sedmogodišnjaka; u svim školama bilo je veselo, a evo atmosfere iz nekoliko kraljevačkih osnovnih škola

Većina đaka sa osmehom na licu i radošću što će, konačno, zakoračiti u školsku zgradu o kojoj su im roditelji samo pričali kako će jednom, baš u njoj početi i njihovi školski dani. Za mnoge od njih to ostaje poseban dan po kojem pamte čitavo svoje školovanje. U osnovnim školama na teritoriji grada Kraljeva u klupe su danas sela 993 đaka prvaka. Većina ih je rođena 2012. godine, kada je na svet u Kraljevu došlo 1.048 beba. Godinu dana kasnije – u gradu na Ibru rođene su 983 bebe, zbog čega će naredne školske godine u Kraljevu biti i manje prvačića.

Prvi susret sa školskom atmosferom, kažu pisholozi, često ume da bude i presudan, pa su se u svim školskim kolektivima potruduli da prijem prvaka bude svečan, veseo, raspevan i pun topline za najmlađe učenike. Za sve to potrudili su se njihovi drugai z starijih razreda, učitelji i nastavnici.

Evo atmosfere iz nekoliko kraljevačkih osnovnih škola u kojima su dobrodošlica najmlađima za srećan i usppešan početak školke godine i školovanja – bili prigodni kulturno – zabavni programi.

 

 

Možda se današnji prvaci uopšte neće sećati poruke sa grafita u blizini jedne osnovne škole kako je „obrazovanje najmoćnije oružje koje svako možeda  upotrebi da promeni svet“, ali sigurno je da su danas u školske klupe zakoračili neki budući elektro – inženjeri svetskog glasa, programeri, naučnici, profesori, muzičari, novinari, glumci, kuvari, umetnici, genetičari, matematičari, biolozi, mašinci... Bilo bi lepo da svi mogu bar kroz školovanje da osete da znanje jeste moć i jedina stvar koju im niko nikada ne može oduzeti.

I portal Krug svim prvacima želi uspešan početak školovanja i radost učenja – od prvog dana.

Pogledajte galeriju fotografija:

 U Kraljevu je nastava počela u ukupno 23 osnovne (sa isturenim odeljenjima) i devet srednjih škola. U osnovne škole upisano je 4.126, a u srednje 5.142 učenika. Nažalost, u školama u selima Borovo i Gokčanica – od ove školske godine više nema nasatave zbog – malog broja učenika.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments