Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

3. septembar 2019.

Turistička organizacija Kraljevo narednog vikenda organizuje jednu od najvećih gastronomskih manifestacija u regionu; 29. „Srebrni kazan“ je takmičarskog karaktera, a pratiće ga i veliki broj zabavnih pratećih programa

Kao i prošle godine, Srebrni kazan, ove godine 29. po redu, biće održan na platou pored Ibra, jer su u Turistilkoj organizaciji Kraljeva, koja je organizator manifestacije, ocenii da se tu ambijentalno najbolje i uklapa.

Uz bogat kulturno-umetnički, dečji i zabavni program, učesnici će se takmičiti u sledećim disciplinama:

- u petak 6. septembra - takmičenje u pripremanju riblje čorbe (počinje u 15.00 časova)

- u subotu 7. septembra – na programu je «Pasuljijada», takmičenje u pripremanju pasulja ( otvaranje u 12.00)

- u nedelju 8. septembra – manifestacija "Izadji mi na teglu", takmičenje u pripremanju ajvara (od 10.00 do 17.00)

U kulturno-zabavom delu programa nastupiće dosta izvođača, mnogobrojni folklorni ansambli, guslari, pevačke grupe, gudači, akustičari...

Pogledajte najavu ovogodišnjeg "Srebrnog kazana": 

- Program smo prilagodili za sve od 7 do 77 godina. Dečji program u petak i subotu počinje u 17.30. Na platou pored Ibra deca će moći da uživaju u predstavama, nastupima mađioničara i žonglera, u druženju sa animatorima, Patrolnim šapama, Sunđer Bobom, tačkama plesnih grupa, časovima gimnastike, da uživaju na lejzi begovima – poručila je Ana Mirosavljević, direktorka Turističke organizacije Kraljevo.

Na platou pored Ibra u subotu će biti priređen i hajdučki višeboj. U pitanju je finale u davno zaboravljenim starim srpskim, tradicionalnim disciplinama.

- Za one koji su naklonjeniji ekstremnim sportovima imaćemo zip lajn i mogućnost da se građana oprobaju u streličarstvu. Po završetku poslepodnevnih programa dešavanja se izmeštaju na Trg srpskih ratnika, gde će i u petak, i u subotu biti organizovan mini tribute beer fest. Svi koji dođu moći će da uživaju u ispijanju komercijalnih i zanatskih piva, uz dobru muziku. U petak u 20.30 će to biti koncert TRIBUTE BAND BIJELO DUGME, a u subotu u isto vreme ABBA TRIBUTE BAND, a posle toga nastupiće kraljevački bendovi – pojasnila je direktorka Mirosavljević, koja je sve pozvala da dođu i da uživaju u programu.

Branko Ljubojević iz TO Kraljevo podsetio je da će umeće takmičara u kuvanju riblje čorbe ocenjivati stručni žiri u samo jednoj kategoriji, a kod kuvanja pasulja u - tri.

- Najbrojnija kategorija su kuvari – amateri (70 do 80 procebata uesnika svake godine), druga kategorija su profesionalni kuvari, a u trećoj su škole i kulturno-umetnička društva. U svakoj kategoriji biće proglašena po tri najbolja učesnika – istakao je Ljubojević.

Svi koji žele mogu da se prijave do četvrtka 5. septembra u 14 časova u prostorijama Turisticke organizacije Kraljeva, na Trgu srpskih ratnika 25 ili putem na telefon 316 000. Najavljen je, kaže Ljubojević, veliki broj ičesnika iz drugih gradova Srbije, kao i ekipe iz Republike Srpske i Makedonije.

- Očekujemo da će koncerti tribute bendova, Beer fest (posebno je interesantno pivo iz manastira Banjska) i brojne animacije koje smo osmislili – privući veliki broj posetilaca – naveo je Igor Tešić, PR Turističke organizacije.

Prateća manifestacija ovogodišnjeg „Srebrnog kazana“ biće i Sajam meda na Trgu srpskih ratnika.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments