Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

5. septembar 2019.

Prošlogodišnja, prva sajamska manifestacija ove vrste u Kraljevu, imala je više od 30.000 posetilaca i više od 70 izlagača, a za ovogodišnji sajam organizatori najavljuju bogate izložbe, stručna predavanja i nagradne igre za posetioce

JKP «Pijaca», pod pokroviteljstvom grada Kraljeva organizovaće od 13. do 15 septembra ove godine Poljoprivredni sajam, drugi po redu, na prostoru preduzeća koje obuhvata pet hektara površine.

Manifestacija je posvećena poljoprivredi, a organizatori najavljuju i brojne izložbe, stručna predavanja i nagradne igre za posetioce. Prošlogodišnji sajam imao je više od 30.000 posetilaca i više od 70 izlagača, za koje je i sada obezbeđeno  1.600 kvadrata  zatvorenog i 3.500 kvadratnih metara otvorenog izložbenog prostora.

U periodu kada je planirano održavanje sajma, kraljevačku „Pijacu“ dnevno poseti oko 2.500 vozila i oko 10.000 korisnika, što će, očekuju organizatori, uz BESPLATAN ULAZ NA SAJAM,obezbediti značajnu posetu izložbenom delu.

Prema rečima Srećka Bojanića, upravnika kraljevačke „Pijace“, oni ove godine očekuju više izlagača nego prošle. Do sada ih je prijavljeno četrdesetak, ali se najveći broj njh prijavljuje u sedmici pred sajam. Prijave zainteresovanih ove godine traju do 12. septembra.

- Svečano otvaranje sajma je 13. septembra u 10 časova, očekujemo i izlagače iz inostranstva, kao i prošle godine, kada smo imali izlagače iz Slovenije i Makedonije – rekao je Bojanić, pozvavši građane Kraljeva, ali i okolnih gradova i opština da posete Sajam poljoprivrede.

Milun Jovanović, član Gradskog veća istakao je na današnjoj konferenciji za novinare da se lokalna samouprava trudi da poboljša kapacitete svih javnih preduzeća, pa i JKP „Pijaca“.

- Sajam poljorpivrede je prilika da proizvođači iz Srbje, ali i iz ostalih zemalja učesnica, predstave svoje poljoprivredne proizvode. S druge strane, naši poljoprivrednici biće u prilici da dođu do novih saznanja i nove opreme, što može da im pomogne u poboljšanju uslova rada na njihovim imanjima – kazao je Jovanović.

Cilj je da se što više animiraju kraljevačka preduzeća koja se bave poljoprivredom: klasičnom proizvodnjom, proizvodnjom opreme, trgovinom, hladnjačare.

- Agrar više nije samo puka poljoprivreda, to je ozbiljan biznis, pa svi oni koji žele da se posvete tom poslu znaju šta znači sajam za njih, ali i za grad Kraljevo – ocenila je Sonja Cvetković, PR ovogodišnjeg Sajma poljoprivrede.

Ona je podsetila da Kraljevo ima oko 8.000 registrovanih poljoprivrednih proizvođača, ali da su pretpostavke da ima i bar duplo više neregistrovanih. Svi oni, smatra Cvetković, imaju afinitete i želju da steknu nova znanja u oblasti poljoprivrede i da se upoznaju sa novim tehnologijama.

Dan namenjen predavanjima ove godine posvećen je organskoj proizvodnji, koja je sve popularnija. Predavanja su vezana i za oblast stočarstva, novih tehologija, a deo tema posvećen je seoskom turizmu

Drugi dan (subota, 14. septembar) biće dan posvećen najmlađima kroz Dan kućnih ljubimaca i sitnih životinja.  Zbog afričke kuge svinja postoji zabrana izlaganja krupne stoke, ali će biti priređena izložba konja.

Zainteresovani (izlagači, ali i posetioci) koji žele da saznaju više detalja o održavanju ovog sajma, mogu da ih potraže na internet adresi www.sajampoljoprivrede.rs

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments