Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

 8. septembar 2019.

Posle rekonstrukcije i postavljanja novih tezgi na prostoru Zelene pijace, sada postoji efekat hale - sve tezge su pod jednom krovnom površinom, zaštićene od atmosferskog vazduha i padavina, a stari slivnici su dovoljni, kažu u JKP „Pijaca“ 

Na Zelenoj pijaci u Kraljevu, posle rekonstrukcije završene početkom septembra sada je raspoređeno 168 novih tezgi i 84 repariranih starih tezgi.

- To je nešto manje u odnosu na prethodni raspored, zato što smo „bacili" akcenat na veće i šire komunikacije, kako sa bočnih, tako i sa glavnih prolaza – pojašnjava Srećko Bojanić, upravnik JKP „Pjaca“.

Pogledajte celu njegovu izjavu:

Za ovu namenu iz gradskog budžeta izdvojeno je 17 miliona dinara. U JKP „Pijaca“ ističu da su zakupci tezgi sada dobili bolje uslove za rad. Krov tezgi je od sendvič-panela, boksovi u kojima čuvaju robu su izolovani. 

Što se tiče slivnika na platou na kojem su tezge postavljene, pojašnjavaju da je ovom rekonstrukcijom bila predviđena nabavka nove opreme, a ne izrada infrastruukture. Podsećaju da je plato rađen relativno skoro i da je tada sve odrađeno kako je predviđeno. 

- Do sada na tom platou nije bilo nikakvih problema zbog veće količine padavina. Građani su negodovali kada su videli na društvenim mrežama da je plato asfaltiran, ali da nisu urađeni slivnici. Međutim, stari slivnici sasvim zadovoljavaju potrebe – kategoričan je Bojanić. 

Ovom investicijom, kako objašnjavaju u JKP „Pijaca““ dobijen je efekat hale, odnosno, sve tezge su pod jednom krovnom površinom, zaštićene od atmosferskog vazduha i padavina.

Rekonstrukcija je, navode, završena u roku, a od 168 tezgi još dvadesetak nije zauzeto. Dok je trajala rekonstrukcija, za zakupce i kupce bila je obezbeđena su alternativna lokacija, pa je zelena pijaca radila na delu parkinga, a robna i zanatska u hali koja je do sada bila prazna.

Bojanić kaže da JKP „Pijaca“ u planu ima i rekonstrukciju te hale, tokom koje bi u njoj trebalo da budu iizgrađeni lokali, tako da pijaca zaliči na manji zanatski tržni centar.

                           Jovana Ristić

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments