Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

13. septembar 2019.

U Kraljevu je danas, u organizaciji JKP „Pijaca“ i uz pokroviteljstvo grada Kraljeva, otvoren drugi po redu Sajam poljoprivrede na kojem će do nedelje 15. septembra, svoje firme i proizvode predstaviti izlagači iz cele Srbije

Organizatori ulažu trud i energiju, izlagači traže svoj interes, sklapaju poslove, potpisuju ugovore, traže nova tržišta – tako u najkraćem izgleda slika drugog po redu Sajma poljoprivrede koji je danas svečano otvoren u Hali 1 kraljevačke Pijace. Ovogodišnji Sajam poljoprivrede u organizaciji JKP „Pijaca“ i pod pokroviteljstvom grada Kraljeva, privukao je već prvog dana dovoljan broj zainteresovanih da organizatore uveri kako će opravdati očekivanja i prerasti u tradicionalni. Od oko pet hektara površine, koliko zauzima kraljevačka pijaca, za izlagače je obezbeđeno oko 1.600 kvadrata (u sali) zatvorenog i 3.500 kvadratnih metara otvorenog izložbenog prostora.

Pogledajte snimak otvaranja drugog Sajma poljoprivrede u Kraljevu: 

Upravnik JKP „Pijaca“ Srećko Bojanić ističe da je program sajma vrlo bogat, jer osim klasične sajamske ponude uključuje i stručna predavanja, izložbe životinja, nagradne igre za posetioce, izložbu krupne mehanizacije na kvantaškom delu.

- Broj izlagača sličan je kao prošle godine, oko 70, a ove godine svi su iz Srbije, zato što su nam zbog nekih nepredviđenih okolnosti otkazali izlagači iz inostranstva osim Srbije – kaže Bojanić, ističući da je osnovni cilj sajma prezentacija poljoprivrede, jer od nje živi veliki broj stanovnika na teritoriji grada Kraljeva. Osim toga, cilj sajma je i prezentacija novih tehnologija, zaštite bilja, semenskog materijala...

Sajam, naravno, ima i prodajni karakter, pa je to prilika i da zainteresovani posetioci pazare ono što im je potrebno po nešto nižim, sajamskim cenama.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić podsetio je na otvaranju sajma da je grad Kraljevo, iz budžeta za ovu godinu za poljoprivredu izdvojio 65 miliona dinara.

- Pored tog novca, u budžetu za ovu godinu predvideli smo i sredstva za kupovinu dovoljnog broja protivgradnih raketa kako bismo zaštitili naše useve, a za protivgradne strelce obezbedili smo i dodatnu pomoć koju, osim novca iz republičkog budžeta, oni jednom godišnje dobijaju od grada za svoj šestomesečni rad – istakao je gradonačelnik Kraljeva.

On je najavio da će do kraja septembra biti raspisan i konkurs za raspodelu sedam miliona dinara namenenih razvoju seoskog turizma.

- Za projekat rekonstrukcije Zelene pijace kupljeno je 168 novih tezgi, za šta je grad izdvojio 17 miliona dinara, a za 10 žena koje žive na selu i vode poljoprivredna domaćinstva, u saradnji sa kabinetom ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i ppulacionu politiku, obezbedili smo ukupno 2,5 miliona dinara, od kojih će one kupiti mašine i alate – istakao je Terzić.

Dan namenjen predavanjima ove godine posvećen je organskoj proizvodnji, koja je sve popularnija. Predavanja su vezana i za oblast stočarstva, novih tehologija, a deo tema posvećen je seoskom turizmu

Drugi dan (subota, 14. septembar) biće dan posvećen najmlađima kroz Dan kućnih ljubimaca i sitnih životinja.

Kraljevačka pijaca u vreme pripreme zimnice, krajem septembra svake godine, pokazuje statistika kojom su se bavili organizatori, i bez dodatnih događaja, tradicionalno je, ranijih godina, privlačila između 7.000 i 8.000 posetilaca svakog dana. Organizatori, zadovoljni sajamskom posetom prvog dana, pozivaju sve one koji danas nisu stigli da se prošetaju do sajamske hale (hala 1, pokrivena i deo na otvorenom, pored Ibra), da to učine do nedelje. Zainteresovani mogu da obiđu štandove na kojima izlažu Izlagači iz oblasti zaštite bilja (farmaceutske kompanije koje se bave proizvodnjom fitosanitarnih proizvoda), predstavnici semenskih kuća, proizvođači mesa i poljoprivredne mehanizacije, predstavnici banaka koje nude kredite za poljoprivrednike..

Sajam je otvoren od 10 do 17 časova, a sva tri dana ulaz je BESPLATAN.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments