Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

2. jul 2016.

„Bolje je da učimo na tuđim greškama, nego da pravimo svoje“, rekla je zamenica gradonačelnika Marica Mijajlović, najavljujući funkcionalniju saradnju dva grada

 

Predstavnici javnih preduzeća Maribora i Kraljeva razgovarali su danas o zajedničkoj saradnji na projektima i konkurisanju kod evropskih fondova. Saradnja našeg grada i Maribora počela je 2011. godine, a u međuvremenu jedan broj javnih preduzeća već je uspostavio međusobnu saradnju.

Andrej Verlič, koordinator Maribora za saradnju sa Kraljevom rekao je da su oni kao lokalna samouprava na putu pridruživanja zajednici evropskih zemalja pravili puno grešaka, zbog čega saradnju sa Kraljevom vide kao mogućnost da bratskom gradu na Ibru pomognu da ne pravi identične greške.

„Dok smo u Kraljevu, pokušaćemo da uspostavimo kanale saradnje, koji će nam omogućiti da lakše razmenjujemo informacije i uspostavljamo kontakte“, precizirao je Verlič, dodajući da je baš to ono što fali za ubrzanje privredne i saradnje javnih preduzeća.

Prema rečima Marice Mijajlović, zamenice gradonačelnika, poseta slovenačke delegacije u kojoj se nalaze direktori javnih i komunalnih preduzeća, predstavnici za sport i kulturu grada na Dravi, predstavlja nastavak aktivnosti preduzetih nakon zvaničnog potpisvanja Memoranduma o saradnji između dva grada u novembru 2014.

„Dok Kraljevo razmatra mogućnosti za regulisanje javnog prevoza, ušteda na javnoj rasveti, oživljavanju turizma, i u tom delu školskog i sportskog turizma, iskustva Maribora prilikom njihovog ulaska u EU, vrlo su nam dragocena, jer je  bolje da se, u potrazi za pravim modelima, se učimo na tuđim grešlama, a ne da pravimo svoje“, rekla je Mijajlović.

Mariborčani i domaćini podsetili su se nekadašnjeg bratimljenja škola, razgovarali o načinima na koji su gradski budžet u Mariboru uspevali da rasterete koristeći sredstva iz predpristupnih fondova.

 

Planirano je da direktori javnih preduzeća dva grada uspostave tesnu, funkcionalniju saradnju, kako ona ne bi ostala na nivou prijateljskog druženja, već da, kako je Mijajlović rekla, građani ubrzo uvide efekte te saradnje.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments