Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

26. septembar 2019.

Uoči proslave Dana dobrovoljnih vatrogasaca Srbije – 27. septembra, Gasilska zveza grada Maribora uručila je donaciju u vatrogasnoj opremi gradskom Vatrogasnom savezu Kraljevo

Ispred Vatrogasnog doma u Kraljevu predstavnici Gasilske zveze grada Maribora svečano su danas izvršili primopredaju vatrogasne opreme koju su donirali svojim kraljevačkim kolegama u gradskom Vatrogasnom savezu Kraljevo. 

Ova oprema, prema mišljenju Milutina Vukosavljevića, predsednika Dobrovoljnog društva vatrogasaca Kraljevo, može da obezbedi čak šest vatrogasnih društava. Vukosavljević je dodao i da su u prethodnom periodu, srpska vatrogasna društva dobila čak 16 vatrogasnih vozila, kao donaciju od mariborskih kolega.

- Osamnaest vatrogasnih društava je obezbedilo ovu vrednu i vrlo kvalitetnu opremu za kraljevačke vatrogasce. Pored toga, mi se već 19 godina uzastopno družimo sa mariborskim kolegama.  Mnogi od nas su se međusobno i pobratimili. Zaista su dali sve od sebe da nam pomogni i zato, još jednom, veliko im hvala - naglasio je Vukosavljević.

On je podsetio i da su mariborske kolege. danas ranije, deo opreme donirali i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Studenici, gde su čak i monasi završili vatrogasne kurseve. Oni su u toku ove godine imali nekoliko šumskih požara koje su uspeli samostalno da ugase.

Alesa Ciringer, vatrogasac iz Maribora, istakao je da su članovi Mariborske sasilske zveze, dva meseca birali i odvajali opremu, za koju su smatrali da će biti najpotrebnija kraljevačkim kolegama.

- Znamo da ste u junu imali velike poplave, sa kojima se nije bilo lako izboriti. Želeli smo da pomognemo onoliko koliko je u našem domenu. Danas smo stigli u Kraljevo. Srećni smo što možemo da pomognemo i radujemo se zbog susreta sa našim prijateljima i kolegama iz Kraljeva - kazao  je Ciringer.

Zamenik gradonačelnika Kraljeva Vukman Rakočević zahvalio se u ime lokalne samouprave na donaciju i pomoći u ljudstvu, koju su mariborski vatrogasci uvek pružali kraljevu u vanrednim situacijama.

                     Jovana Ristić

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments