Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

9. oktobar 2019.

U kakvim ratnim okolnostima se dogodilo streljanje, da li je bilo pokušaja izbavljanja talaca, kako su se ponašali viđeni političari, crkveni velikodostojnici, partizani i pripadnici Ravnogorskog pokreta, otkriva istričar Dragan Drašković

U organizaciji Kulturnog centra „Ribnica“ Kraljevo u četvrtak, 10. oktobra u 19 časova, u Francuskoj kući održaće se program „Kraljevo u oktobru 1941 – poruke i pouke“.

Ovog oktobra navršava se sedamdeset osam godina od streljanja talaca 1941. godine u Kraljevu. Sredinom oktobra prve godine Drugog svetskog rata vojnici Vermahta su pogubili više hiljada ljudi. Kraljevo je, nažalost, postalo jedno od najvećih stratišta u Srbiji.

U kakvim ratnim okolnostima je izvršen ovaj masakr i da li je bilo pokušaja izbavljanja talaca iz Lokomotivske hale, odakle su izvođeni na lagersko gubilište, kako su se tada ponašali viđeni političari, crkveni velikodostojnici, partizani i pripadnici Ravnogorskog pokreta, tema je razgovora s Draganom Draškovićem, istoričarem i dugogodišnjim direktorom kraljevačkog Narodnog muzeja.

Ulaz je besplatan!

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments