Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

13. oktobar 2019.

Pružite svom detetu priliku da se na pravi način zainteresuje za najtraženija zanimanja sadašnjosti i budućnosti i da u Kliker IT centru za decu u Kraljevu nauči osnove kompjuterskog programiranja, robotike i digitalne kreativnosti

Nema roditelja koji, dok gledaju svoju decu, koja kao da su rođenjem srasla sa mobilnom telefonima i računarima, ne brinu zbog toga što njihovi sinovi i kćerke provode previše vremena „zarobljeni“ modernom tehologijom. To, zaista, može biti gubljenje vremena ili početak njihove inženjerske karijere, a stručnjaci poručuju da je na roditeljima da decu usmere na pravi put i da postoje odgovori na pitanja: zašto decu učiti programiranju ili - koliko je programiranje važno i perspektivno za moje dete?

Napredak tehnologije nametnuo je da deca vrlo rano nauče da koriste mobilni telefon ili kompjuter, a da bi se normalno razvijala, nije najbolje zabraniti im da te uređaje koriste, već ih treba usmeriti da na najbolji način iskoriste ono što svakodnevno rade.

Dokazano je da deca najbolje uče kroz igru, a odabirom odgovarajućih igara i alata možete podstaći analitičko razmišljanje, unaprediti njihove veštine rešavanja problema i probuditi interes za programiranje, elektroniku, robotiku. Programiranje je i način razmišljanja – upoznavanje “kuka i kvaka” sveta 21. veka. i postaće sastavni deo mnogih aktivnosti, bilo da je u pitanju razvoj softvera, naučno istraživanje, analiza podataka, rešavanje problema, pa čak i igranje i umetnost. Bez programiranja, poznavanje sveta budućnosti biće samo površno i sprečiće nas da budemo deo tog sveta – svešćemo se samo na njegovog prolaznog gosta.

Kraljevo ima „Kliker“ IT centar za decu

Iako možda deluje neverovatno, deca mogu da nauče sama da kreiraju igrice koje igraju, da prave web sajtove i mobilne aplikacije. Time, već kao mali stiču osnovna znanja o kompjuterima, tehnologiji i razvijaju svoje sklonosti ka profesiji budućnosti i da isto onako kao što uče maternji i strane jezike, najranijeg uzrasta deca treba da uče i programske jezike, jer programiranje pruža razumevanje i stvaranje novih tehnologija, a ne samo njihovo korišćenje.

U Kliker IT centru za decu u Kraljevu počeo je upis novih grupa mladih programera. Za svu zainteresovanu decu biće organizovana i besplatna radionica programiranja. Prijave na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili pošaljite poruku FB stranici Kliker IT centra za decu Kraljevo

možete pogledati utiske dece koja su kurseve pohađala i njihovih roditelja.

Deca koja su već prošla besplatne kurseve, posle početnih lepih iskustava zainteresovana su za više kurseve u Kliker centru za decu.

Kursevi su namenjeni deci od šest do 18 godina

Kliker kursevi su zanimljivi načini učenja osnova kompjuterskog programiranja i robotike i namenjeni su deci od šest do 18 godina, a za sve uzraste postoji određeni program. Program kurseva informatike i računarstva zasnovan je na metodologiji nastaloj na najprestižnijem američkom tehnolškom insttutu Univerziteta Masačusets. Časove u Kraljevu, gde se radi po istom programu kao i u Kliker centru u Beogradu, držaće profesor matematike i informatike iz Kraljeva. Svako dete imaće lap top na kojem će raditi programe, igrice, aplikacije i moći će da pokažu svojim roditeljima šta su na časovima radili, a deca polaznici na časovima robotike imaće po jedan Mbot robot na kojem će vežbati i učiti. Sve što nauče deca će moći da podele na YouTube, ili na društvenim mrežama.

Programiranje će biti potrebno za mnoga zanimanja budućnosti

Učenje programiranja, kažu stručnjaci, nije toliko komplikovano i nedostupno kako prečesto verujemo. Programiranje može da nauči svako ko se interesuje i sebe pronalazi u tome. Ono razvija način razmišljanja koji je koristan za generalno razumevanje tehnologije, predstavlja jedan pristup rešavanju problema i pomaže nam u razumevanju kako najbolje da funkcionišemo u tehnološkom okruženju.

Metoda učenja, kažu, stimuliše kreativnost, dečju maštu, interesovanje za rešavanje problema i osnovne principe programiranja, a deca uče da sama prave video igrice, animacije, sajtove. Osim toga uče se da naučene principe razmišljanja primene ne samo u okviru informacionih tehnologija, već u svim aspektima života.

Osnovne veštine programiranja će biti potrebne za mnoga zanimanja budućnosti. Svakodnevno, u proseku, u Srbiji dnevno bude oko 200 oglasa u kojima se traže zanimanja vezana za informacione tehnologije. Zato većina roditelja i odlučuje da svom detetu pruži najbolju osnovu za dalje naredovanje i usavršavanje u najtraženijim profesijama.

Kliker IT centar za kreativno razmišljanje u Kraljevu se nalazi na adresi Dositejeva 20. Više informacija o programima možete videti na www.klikercentar.rs ili na FB stranici Kliker IT centra za decu Kraljevo

Tblokovi časova biće održavani subotom. Za zainteresovane, uz poruku da je programiranje za decu učenje veštinama 21. veka, informacija da detalnjije mogu da se raspitaju o programima i kursevima na telefon 061 282 60 02 ili na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kliker IT centar za decu postoji od maja 2015. godine, a kroz dvanaest različitih programa koje nude do sada je prošlo oko 2.500 dece, dok je besplatnim jednodnevnim radionicama prisustvovalo oko 750 dece. Osim u Kraljevu, ovi programi sprovode se i u Beogradu, Leskovcu, Užicu, Lazarevcu, Kragujevcu, Novom Pazaru i u Banjaluci u Republici Srpskoj.

Kroz razne projekte Kliker IT centar je do sada sarađivao sa brojnim organizacijama, obrazovnim institucijama i kompanijama, među kojima su Nordeus, Novak Đoković Fondacija, List computers, StartIt, ICT Hub, Dečji kulturni centar Beograda, Fond B92, Sberbank, Premier škola jezika, Oxford škola jezika, Urban school, Ibis creative obrazovni centar i mnogi drugi...

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments