Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

16. oktobar 2019.

Dok se njihov školski drug na klinici u Tiršovoj u Beogradu bori da ozdravi, kuću njegove porodice oštetio je požar, pa su drugari, roditelji i učiteljice iz OŠ „Vuk Karadžić“ odlučili da primerom pokažu kako deca umeju da budu veliki ljudi

Ceo svet danas obeležava Svetski dan hleba u sedmici zdrave hrane, a učenici trećeg razreda OŠ „Vuk Karadžić“ sa Beranovca, promociji zdravih stilova života dodali su i jedan viši humani cilj – da pomognu svom školskom drugu Luki, koji se iznenada razboleo i sada je na lečenju na Univezitetskoj dečjoj klinici Tiršova u Beogradu.

- Kako jedna nevolja nikada ne ide sama, kuća u kojoj dečak živi nedavno je prilično oštećena u požaru, pa je želja dece, roditelja, učitelja bila jednoglasna: da probamo svu svoju volju i energiju da usmerimo ka jednoj akciji u kojoj ćemo prikupiti pomoć – pojasnila je za portal Krug Mirjana Milenković Vranić, Lukina učiteljica.

Na Trgu srpskih ratnika danas su trećaci iz ove škole prodavali pekarske i poslastičarske proizvode, a sav prikupljeni prilog namenjen je za pomoć Lukinoj porodici.

Nađa Aćimović, Višnja Radonjić, Ivona Glavčić, Anđela Nestorović i Milica Vojinović bile su hrabre da u mikrofon prenesu to koliko im je Luka dobar drug i koliko je sada tužan što ne može da igra fudbal. Sve zajedno poželele su mu brz oporavak i uverene su da će uskoro ponoo deliti školsku klupu sa njim.

Direktorka škole Biljana Barlovac ističe da su ovom humanitarnom akcijom želeli da iskoriste priliku da uz poruke koje šalju deci u nedelji zdrave hrane: da se zdravo hrane, da se bave fizičkim aktivnostima i da vode računa o svom fizičkom i mentalnom zdravlju, uklope i one koju nose poruku humanosti.

- Ovo je jedan od načina da kod učenika razvijemo svest o tome da treba pomagati drugima, pre svega onima kojima je pomoć najpotrebnija, jer naše malo nekima znači zaista mnogo – poručila je Barlovac.

Od dece na Trgu srpskih ratnika, roditelja koji su pomogli da se hrana pripremi, učiteljica i učitelja koje su dale podršku, vaspitačica i vaspitača iz privatnih vrtića koji su doveli decu da podrže nešto starije drugare, ali i od brojnih Kraljevčana koji su se zaustavljali da sa osmehom na licu pokažu humanost – imalo je šta da se nauči.

Važno je, naravno, koliko će nova biti prikupljeno, ali je od toga još važnije što su svi oni danas zajedno bili dokaz koliko su deca mudra: na ljubav će odgovoriti ljubavlju. Danas za druge osećaje jednostavno – u centru Kraljeva nije bilo mesta. Lepe želje za Lukino ozdravljenje takođe se podrazumevaju!

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Branko

    Gost - Branko

    Bravo za skolu Vuk Karadžić i nihove djake, ulozeni trud o zelju da pomognu njihovom drugu. Posebna pohvala za nastavno osoblje i uciteljicu Mirjanu bez cijeg entizijazma ova akcija  nebi bila moguca. Lep primer i za druge skoče u okruzenju. 
    • Ime: Branko