Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

25. oktobar 2019.

Predavanjem u bolnici Agens i akcijom „jedan dolar ili sto dinara da svako dete dobiije vakcinu protiv POLIO virusa“, kraljevački rotarijanci obeležili su Svetski dan borbe protiv bolesti koja i dalje preti deci u pojednim delovima sveta

Događaj koji su u Specijalnoj bolnici Agens u Mataruškoj Banji organizovali članovi Rotari Kluba Kraljevo, jedan je među hiljadama koje csu Rotari klubovi širom sveta održali na Svetski dan borbe protiv POLIO, bolesti koja i dalje preti deci u pojednim delovima sveta. O ovoj bolesti govorili su Miodrag Rajković i dr Maja Urošević, a događaju je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Kraljeva Nikola Radević. Oni su istovremeno apelovali na zajednicu da pomogne u iskorenjivanju ove bolesti.

Kada su Rotary International i njegovi partneri pokrenuli Globalnu inicijativu za iskorenjivanje POLIO pre više od tri decenije, bolest je paralizovala više od 1.000 dece svakog dana. Od tada, slučajevi polio virusa opali su za 99,9 posto, sa 350 000 slučajeva 1988. u 125 zemalja na 33 slučaja divljih poliovirusa u 2018. godini u samo dve države: Avganistanu i Pakistanu.

Rotary International i njegovi partneri nastavljaju akciju da svako dete dobije vakcinu protiv POLIO virusa. Rotarijanci su se obavezali da će svake godine prikupljati 50 miliona američkih dolara radi podržavanja globalnih napora za iskorjenjivanje polio.

Rotary Club Kraljevo je od svog osnivanja 2002. godine donirao vise od 5 000 američkih dolara, ističe se u saopštenju Rotari kluba Kraljevo.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments