Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

29. oktobar 2019.

Kraljevići su u finalu pobedili tim "Orlovi" Novi Beograd rezultatom 57:25; a atraktivna utakmica imala je i humanitarni cilj, prikupljanje pomoći za dečaka iz OŠ „Vuk Karadžić“, koji je na lečenju, a u požaru mu je oštećena porodična kuća

U prvoj četvrtini finala Pionirske U15 lige Srbije, gosti su bili bolji, iako su Krune povele prva deonica se završila vođstvom Orlova od 19:13. U tom periodu igre dominirao je all-around igrač Marko Dondur. Sa druge strane parirao mu je QB purpurnih Mihailo Đokić, uz Strahinju Savića.

U drugoj četvrtini Royal Crowns ekipa je uspela da se sabere i da preokrene rezultat, ali su i Orlovi odgovorili postigavši još jedan tačdaun. Na poluvreme se otišlo sa aktivnim rezultatom za oba tima 29:25.

Treća četvrtina je u potpunosti pripala Kraljevićima, Đokić je iz broken play akcije uspeo da se snađe i uputi pas ka odličnom Saviću koji je poentirao, posle čega je još jedan tačdaun trčanjem upisao QB Kruna Mihailo Đokić, da bi se i lajnbeker Dušan Božović upisao tako što je pokupio fumble u protivničkoj endzoni i dodao još šest poena za Kraljevčane.

Poslednja deonica utakmice je protekla bez mnogo poena, osim jednog tačdauna koji je trčanjem postigao Boris Simić, inače standardni free safety RC tima. Tokom utakmice pretvaranja su postizali Mihailo Đokić, Strahinja Savić, Luka Đurić i Nikola Milivojević za Kraljevske krune, a Marko Dondur za Orlove.

Odlukom trenera za MVP Pionirske U15 lige Srbije je proglašen QB Kruna Mihailo Đokić. Trofej, medalje i priznanja je ispred SAAF uručio selektor flag football reprezentacije Srbije Darko Štabler.

Bogat program su sa svojim tačkama upotpunile dugogodišnje RC cheerleadersice First Step plesnog studija. Zatim Konjički klub Zapadna Morava sa sinom vlasnika Mihailom Mitrovićem, koji je kao srednjovekovni vitez na konju na početku utakmice prodefilovao sa RC ekipom noseći klupsku zastavu, a na poluvremenu imao tačku gađanja strelama i kopljem u galopu. Takođe, streličarski klub Kraljevi je učestvovao postavivši metu, te su posetioci utakmice mogli da gađaju lukom i strelom, uz naknadu, koja je inače išla u humanitarne svrhe. Poseban je bio izlazak Kruna na teren, jer su protrčali kroz pano koji su svojim likovnim radovima napravili kao prelepu koreografiju učenici OŠ „Vuk Karadžić“. Sve to je doprinelo da se sakupi deo sredstava za humanitarnu akciju.

Zadovoljan je bio i predsednik i glavni trener Kraljevo Royal Crowns Srđan Ćosić:

Kraljevske krune se zahvaljuju svima koji su doprineli našoj pobedi i obezbeđivanju sredstava u humanitarnoj akciji za pomoć učeniku trećeg razreda OŠ „Vuk Karadžić“ koji se leči u dečjoj bolnici Tiršova u Beogradu, a kome je nedavno u požaru izgorela porodična kuća. Čestitamo ekipi Orlova Novi Beograd na fer i korektnoj igri i zahvaljujemo se na dobrom druženju”, kazao je Ćosić.

Glavni trener novobeogradskih Orlova David Hanomihl-Lukić ističe da je ponosan na svoje momke, ali da je presudilo nešto veće iskustvo mladih Kruna koje imaju nekoliko starijih momaka u timu:

Naš tim se borio koliko je mogao i u prvom poluvremenu smo imali dobar rezultat. U nastavku nekoliko povreda i umor naše prve opcije u napadu Marka Dondura bile su nepremostiva prepreka za nas. To nimalo ne umanjuje pobedu Kruna kojima čestitam na osvojenom prvenstvu. Očekujem da sledeće godine igramo još zanimljivije mečeve”, rekao je HC Orlova i QB reprezentacije Srbije.

Pogledajte Youtube snimak finala

Prošlog vikenda, u subotu su pioniri Kruna postali prvaci Srbije u američkom fudbalu, a u nedelju je Srbija pobedila Češku rezultatom 16:0, a u toj pobedi su opet učestvovale Krune. Zapravo prvi tačdaun je postigao WR Stefan Đurić. Popularni Ćure od kada se preselio u Kragujevac igra tamo, ali je ponikao i kao igrač stasao u Krunama. Sve vreme studiranja u Kragujevcu i dalje je igrao u purpurnom RC dresu, a tek preseljenjem ga je zamenio za crni dres. Standardni nacionalni ofanzivni linijaš Dušan Radojević je takođe "dete" kluba s Ibra, nastavio karijeru u Francuskoj i Švedskoj, da bi preseljenjem u prestonicu nastavio u Vukovima kao prvotimac.

RC flegovac, junior, igrač Tima sveta i svih selekcija Srbije Aleksa Denović je takođe startovao u nacionalnom dresu, nakon igranja za Vukove i treneranja u Orlovima, Denović je opet u svojim Krunama aktivan igrač i naredni vikend će predvoditi kraljevački napad u utakmici za titulu prvaka Arena lige Srbije. I dva nekadašnja igrača i trenera Kraljevskog kluba su deo stručnog štaba nacionalnog tima Ljubodrag Anđelković Bobo i Josh Hepner. Još jedan Kraljevčanin - Strahinja Stepović, koji važi za najboljeg igrača reprezentacije Srbiije, zbog povrede je bio sprečen da igra za nacionalni tim.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments