Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

29. oktobar 2019.

Zaseoci Žička reka i Bradulovac dobiće kolektor fekalne kanalizacije; radovi su počeli 6. septembra, projektom je predviđeno da budu završeni za 90 dana, a izvođač je JKP „Vodovod“ Kraljevo

Grad Kraljevo nadstoji da obezbedi pristojne uslove za život svim Kraljevčanima, kako onima koji žive u centru Kraljeva, tako i onima koji naseljavaju prigradska naselja i sela, ocenio je danas u Žiči, tokom obilaska radova na izgradnji kolektora fekalne kanalizacije u zaseocima Žička Reka i Bradulovac gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić. On je zajedno sa direktorom Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Kraljevo Aleksandrom Nestorovićem i koordinatorom projekta Vukosavom Konjikušićem podsetio da je, uz pomoć Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, obezbeđeno  ukupno 16 miliona dinara za ovaj projekat.

Biće izgrađeno, kako je istaknuto, više od 800 metara kanalizacione mreže, posle čega posao izgradnje kanalizacione mreže treba da se nastavi u Žiči, Konarevu, ali i u drugim mestima, jer je cilj – vodovod i kanalizaciona mrežu do svakog sela.

- Grad Kraljevo je spreman. Pripremamo projekte, znamo šta hoćemo i očekujem da ćemo dobiti dovoljno novca za izgradnju mreže – poručio je gradonačelnik Terzić.

Prema rečima koordinatora projekta Vukosava Konjikušića, nova kanalizaciona mreža će biti integrisana u gradsku mrežu, a svim građanima, i onima u gornjem delu Žiče, biće omogućeno da se u narednom periodu, pravljenjem projekta, priključe na mrežu.  

- Biće asfaltirana i cela ulica, s tim što će priključenje u dužini od 867 metara biti omogućeno, bez ponovnog  kopanja asfalta, tako što će priključenja  biti ostavljena pored asfalta. U narednom periodu ćemo morati da saniramo i septičke jame, kojih ima više od 50. Molim građane da se što pre priključe na ovu kanalizacionu mrežu i budu korisnici JKP „Vodovod“ - apelovao je Konjikušić, dodajući kako postoji mogućnost produžetka radova (prema projektu – 90 dana) za petnaestak dana zbog uslova na terenu. Za to će, kako je pojasnio, tražiti saglasnost Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Aleksandar Nestorović, direktor JP za upravljanje građevinskim zemljištem istakao je da postoji problem rešavanja imovinsko-pravnih odnosa na deo zemlje koji se vraća žičkom manastiru.

- U budućim planskim dokumentima pokušaćemo da niz Žičku reku napravimo nov most i prelaz, da bismo, kada zemlja bude vraćena manastiru, imali alternativu koju će koristiti svi građani - kazao je Nestorović.

Zoran Rudinac, predsednik Mesne zajednice Žiča zahvalio se lokalnoj samoupravi na podršci, ocenjujući da se na ovaj način rešavaju i ekološki problemi u neposrednoj blizini Manastira Žiče.

Lokalnom i republičkom rukovodstvu se u ime meštana zahvalila Živka Vujović, koja je izjavila da je presrećna:

- Nikad se Žiča nije više gradila nego poslednjih pet-šest godina. Rešavamo mnoge probleme. Vidim kako je Žiča lepša i bolja, ali uvek može i više i bolje. Kada su nam sela jača i bolja, jača je i cela Srbija.

Izvođač radova, kraljevačko Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ Kraljevo, započeo je radove na izgradnji kolektora fekalne kanalizacije 6. septembra.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments