Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

1. novembar 2019.

SOS Dečje selo Kraljevo, kroz koje je do sada prošlo 163 dece i mladih sa teritorije cele Srbije, prigodnom svečanošću obeležilo je 14 godina postojanja i deceniju rada Zajednice mladih

SOS Dečje selo Kraljevo osnovano je 2005. godine, sa ciljem obezbeđivanja porodičnog smeštaja za decu o kojoj roditelji iz bilo kog razloga nisu mogli da se staraju.

Pogledajte kako izgleda SOS Dečje selo Kraljevo

U svetu postoji više od 500 dečjih sela u 132 zemlje, a Kraljevo je  jedini grad na čijoj teritoriji se nalazi SOS Dečje selo u Srbiji.

Uz podršku brojnih partnera, saradnika, prijatelja i donatora u SOS Dečijem selu Kraljevo danas je organizovana proslava 14 godina uspešnog rada ovog sela i 10 godina postojanja Zajednice mladih.

- Za 14 godina, u neposrednoj brizi SOS Dečjeg sela bilo je 163 dece i mladih sa teritorije cele Srbije, a sve to vreme mi smo „dom pun ljubavi za svako dete“. Postali smo mesto za život i odrastanje dece bez rodteljskog staranja, ambijent toplog porodičnog okruženja – istakao je Vladimir Dragojlović, direktor SOS Dečjeg sela Kraljevo.

Pogledajte izjavu Vladimira Dragojlovića:

U Dečjem selu Kraljevu trenutno živi 101 dete bez roditeljskog staranja, od čega u 13 kuća u samom selu 80-oro dece, u Zajednici mladih (koja je sledeći korak brige, dvanaestoro mladih koji se pripremaju za samostalnost) i u programu polusamostalnog života još jedanaestoro.

Svoj doprinos svečanosti kojom je SOS Dečem selo Kraljevo obeležilo 14 godina rada dali su mali voditelji, recitatori, pevači, hor i dečja folklorna grupa koje uspešno rade i uveseljavaju dane mališanima kojima je Dečje selo pravi dom.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments