Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

5. novembar 2019.

„Dok se ne izradi projektna dokumentacija i ne pribave potrebne podloge i saglasnosti, ne može da započne finansiranje izvođenja radova“, kaže se u odgovoru JP „Putevi Srbije“ i navodi očekivano vreme početka i kraja tog posla

Prilikom posete selu Sirča kod Kraljeva 11. juna ove godine, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je pred novinarskim ekipama da će do kraja ove godine na području Kraljeva biti izgrađena 23 mosta, koliko je tada procenjeno da ih je na teritoriji Kraljeva oštećeno u  poplavama 3. juna.

Na mestu gde je nadošla Sirčanska reka odnela stari most, Vojska Srbije postavila je neposredno nakon poplava pontonski most, a prilikom posete Sirči, koja je teško stradala i u zemljotresu 2010. godine, direktor preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak i predsednik Srbije javno su obećali da će novi most Sirča dobiti do 15. oktobra.

Međutim, radovi na terenu još nisu počeli, pa je naša redakcija pokušala da dobije informaciju od investitora, tj. od preduzeća "Putevi Srbije“, tražeći odgovore na pitanja: iz kojih razloga nije izgradnja mostova nije ni započeta i kada će to biti urađeno, uz istovremenu sanacija puta, kako bi bilo sprečeno dodatno propadanje postojeće putne infrastukture u ovim selima?

Odgovor Odeljenja za odnose sa javnošću JP „Putevi Srbiije“ prenosimo u celini:

Radovi na obnovi tri mosta u selu Sirča, kod Kraljeva, pravac ka Banji  i pravac ka groblju, kao i most za Bogutovac, JP “Putevi Srbije” su preuzeli kao materijalnu obavezu i finansiraju ukupne radove, u skladu sa zahtevom Vlade Srbije.

Nakon poplava u leto 2019. godine, obaveza JP “Putevi Srbije” je preneta i na još 19 mostova u Kraljevu i 19 mostova u Lučanima.

JP “Putevi Srbije” su investitor obnove ukupno četrdeset i jednog mosta  na teritorijama ove dve opštine.

Realizacija navedenih radova podrazumeva sledeće: izradu projektne dokumentacije, pribavljanje potrebnih mišljenja, uslova i saglasnosti od relevantnih državnih organa, raspisivanje javnih nabavki za ustupanje i za izvođenje radova, a krajnji cilj je primopredaja objekata i ustupanje istih lokalnim samoupravama na korišćenje i  upravljanje nakon završetka.

Investitor je kao prvu, neophodnu i osnovnu fazu izgradnje mosta ugovorio sa “Institutom za puteve” Beograd, izradu projektne dokumentacije sa rokom izvršenja od šest meseci, a krajnji rok za  izradu projekata je 31. decembar 2019. godine.

Uz svo uvažavanje životnih problema meštana Sirče i Bogutovca, kao i ostalih žitelja koji žive u zonama oštećenih mostova, moramo da naglasimo da je navedeni put realizacije projekata nepromenljiv, postupan i ne može se skraćivati ili preskakati.

Na osnovu iznetog, realno je reći da JP “Putevi Srbije” u ovom trenutku, dok se ne izradi projektna dokumentacija i ne pribave potrebne podloge i saglasnosti, ne može da započne finansiranje izvođenja radova.

Očekivano je da će radovi na objektima koji su predmet vašeg zahteva početi verovatno u januaru 2020. godine i biće završeni u građevinskoj sezoni iste godine.“

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Stanar

    Gost - Stanar

    Samo polako, treba nešto ostaviti za predizbornu kampanju....
    • Ime: Stanar