Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

20. novembar 2019.

Nove klupe i stolovi u dvorištu ŠOSO „Ivo Lola Ribar“ u Kraljevu, obezbeđeni su kroz projekat kojim su mlađi nastavnici i učenici, okupljeni u neformalnu grupu „Ivo Lolini Ribari“ konkurisali na konkursu Mladih istraživača Srbije

U Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Ivo Lola Ribar“ u Kraljevu danas je, simboličnim postavljanjem klupa i stolova, u dvorištu škole uspešno realizovan projekat sa kojim su mlađi nastavnici i učenici, okupljeni u neformalnu grupu „Ivo Lolini Ribari“ konkurisali na konkursu „Šta nam teško“, koji je raspisalo udruženje Mladi istaživači Srbije.

- Kako naša škola konstantno radi na poboljšanju uslova za rad, udružili smo se sa našim učenicima i rešili da učinimo nešto dobro za školu. Ovim projektom smo dobili oko 45.000 dinara, od kojih smo kupili klupe i stolove za dvorište. Nadamo da je ovo samo prva faza za ono na čemu ćemo ubuduće raditi, a to je da naša škola dobije jednu funkcionalnu učionicu na otvorenom – ističe Uroš Baltić, jedan od članova projektnog tima.

On je pohvalio učenike koji su, kako je naveo, bili veoma vredni prilikom pisanja projekta i svojim idejama doprineli da ovaj projekat bude izabran na konkursu na kojem je bilo 134 predloga projekata.

- Jedan od ciljeva je bio i da promovišemo omladinski aktivizam kod naših učenika, u čemu mislim da smo uspeli – kaže Baltić, čije zadovoljstvo deli i direktorka škole Katerina Bijanić.

Uz zahvalnost na dodeljenim sredstvima, ona je istakla i vrednost pokazane empatije i humanosti mladih ljudi.

- Naša škola puno radi na projektima, i na taj način se trudimo da poboljšamo uslove rada učenika i nastavnika. Iskoristila bih priliku da pozovem sve ljude dobre volje da nam pomognu u obezbeđivanju novogodišnjih paketića za naše učenike, koji se svake godine neizmerno raduju poklonima oko Nove godine – kazala je Bijanić, izrazivši nadu da će i ove godine uspeti da obezbede sredstva za paketiće za sve đake ove škole.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments