Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

3. decembar 2019.

Kraljevačko udruženje „Carpe Diem - iskoristi dan“ i Foto Kino klub „Kraljevo, organizovali su danas izložbu sa namerom da osobe sa invaliditetom, koje gaje ljubav prema fotografiji i umetnosti, pokažu svoje umetničko umeće

Želja organizatora izložbe pod nazivom „Iz našeg ugla", bila je pre svega da se osobe sa invaliditetom osete kao korisni članovi zajednice. Zahvaljujući udruženju „Carpe Diem - iskoristi dan“ i Foto Kino klubu „Kraljevo“, osobe sa invaliditetom, koje gaje ljubav prema fotografiji i umetnosti, dobili su izložbom priređenom povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom - priliku da pokažu svoje umeće.

- Današnja izložba je projekat, koji je moje udruženje sprovelo u saradnji sa Foto Kino klubom, pod nazivom „Iz našeg ugla gledanja". Pokušala sam da aktiviram što više  osoba sa invaliditetom koje vole fotografiju. Uz pomoć profesora Vladana Marinkovića sproveli smo mali kurs fotografije i ovo što danas imamo priliku da vidimo, jesu radovi na završnoj izložbi - rekla je predstavnica Udrženja Carpe diem.

Vladan Marinković se u ime Foto Kino kluba zahvalio m gostima i  saradnicima na pomoći pri realizaciji izložbe, istakavši da je ova izložba rezultat jednogodišnjeg  druženja, zajedničkih  šetnji i fotografisanja sa članovima udruženja.

- Za mnoge članove udruženja ,,Carpe diem", ovo je prva izložba. Foto Kino klub ima,takođe, učesnike koji prvi put izlažu - naglasio je Marinković.

Na izložbi su prikazane i fotografije cenjenih srpskih fotografa Jan Vala iz Novog Sada i Saše Kornija Lazarevića koji su, sticajem životnih okolnosti postali osobe sa invaliditetom, ali to ih nije sprečilo da iskažu svoj talenat za fotografiju.

                  Jovana Ristić

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments