Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

10. decembar 2019.

Da li možemo imati poverenja u doktore stomatologije ili je oblast ulepšavanja botoksom, hijaluronom i mezoterapijom rezervisana samo za estetske hirurge?

Poslednjih godina sve je više dama koje žele da ublaže tragove starenja na svom licu i spremne su da odvoje novac za estetske tretmane, ali većina se pita: kako da budu sigurne da je onaj kome plaćaju uslugu dovoljno stručan, kao i da li će za njihov tretman biti korišćeni kvalitetni materijali?

Naš sagovornik je Katarina Matković, doktor stomatologije i specijalista ortopedije vilica stomatološke ordinacije “Radosavljević“ u Kraljevu koju najpre pitamo: da li možemo imati poverenje u stomatologa za ovakve intervencije?

- Možete, ako je lekar stručan, edukovan iz date oblasti i sa iskustvom iza sebe. Stomatologe, inače, smatraju manuelno spretnim, pa je ovo još dodatni plus – ističe naša sagovornica..

Hijaluron, botooks, mezoterapija, tretman sopstvenom krvlju (poznatiji kao PRP), sada više nisu samo za holivudske dive, već i za svaku ženu koja ima želju i potrebu za tim?

- Tako je. To su stvari koje mogu da budu i lepe, i korisne. Ukoliko se ima mere. Samo je važno – ne preterati.

Da li možemo postati robovi ovih intervencija?

- Ne. Ove intervencije se ponavljaju, neke ređe, neke češće, dva do tri puta godišnje, tako da je to daleko od preterivanja.

Da li ove estetske intervencije bole i nakon koliko vremena je vidljiv njihov efekat?

- Anestezija se daje na različite načine, tako da sve može biti potpuno bezbolno. Hijaluron odmah daje vidljiv efekat, dok botoksu treba desetak dana da efekat ispolji. Za prave efekte PRP tretmana potrebno je i do dva meseca, ako gledamo na ćelijskom nivou – pojašnjava dr Katarina Matković.

 

Lepo je, uvek valja imati na umu, samo ono što je skladno, a vrednost lepote je u beskrajnoj raznolikosti vidova u kojima nam se javlja. U tome je njena oplemenjujuća snaga i najveća draž.i nema ničeg lošeg u pokušajima da lepotu produžimo estetskim tretmanima, ali valja voditi računa kome poklanjamo svoje poverenje.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments