Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

16. decembar 2019.

„Break the FAKE“ naziv je tribine koju u Kraljevu organizuje Centar E8, a na kojoj će govoriti o lažnim vestima, medijskim manipulacijama i sposobnostima građana da se odbrane od njih

Tribina koju u Kraljevu organizuje Centar E8 biće održana danas (ponedeljak, 16. Decembar u 16.00 časova) u Kulturnom centru Evergrin.  

Na tribini ćemo razgovarati i o tome kakvo je stanje medija na lokalu, koliko su građani, građanke i mladi ljudi medijski pismeni, te da li umeju da prepoznaju lažne vesti i odbrane se od medijskih manipulacija i na koji način oni kao novinari i novinarke na lokalu rade, bore se i opstaju“ navode iz Centra E8.

Kako dodaju, pokrenuće na tribini i teme etike u novinarstvu, ali i temu korupcije u medijima – na koji način mediji mogu delovati koruptivno i/ili antikoruptivno.

Učesnici tribine su: Marina Miljković Dabić, urednica portala Krug i dopisnica agencije FoNet i Nenad Božović, dopisnik N1 i Blica, a moderatorka će biti Tamara Urosevic, koordinatorka Centra E8 na projektu za medijsku i informacionu pismenost

Centar E8 je pokrenuo novu, umetničko edukativnu inicijativu za medijsku i informacionu pismenost mladih koja će kroz participativan pristup okupiti novinare/ke, umetnike/ce i teoretičare/ke na polju istraživanja fenomena fakenews, post istine, alternativnih činjenica i medijskih manipulacija.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments