Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

18. decembar 2019.

Fotografije novogodišnje rasvete sa kraljevačkih ulica, danima dele korisnici društvenih mreža, uz veliki broj komentara da grad, posle niza godina, ovog decembra,  konačno sija ,,svetski", ali ima i onih koji se pitaju koliko taj sjaj košta

Prema rečima, Dunje Milovanović, iz Gradskog zelenila koje pripada JKP „Čistoća“, za novogodišnju rasvetu (iz gradskog budžeta), ove godine, opredeljeno je milion dinara, što je isti iznos kao i prethodnih godina. Grad je ove godine, ipak, okićen u drugačije praznično ruho.

- Ove godine, na Trgu Jovana Sarića imamo trodimenzionalnu figuru u obliku velikog poklona, jelku i pregršt neobičnih lančića, na Trgu srpskih ratnika imamo ekskluzivnu, takođe, figuru u obliku poklona, koja se posebno dopada našim sugrađanima, a Trg Svetog Save, dobio je novu jelku visine 6,3 metara - istakla je Milovanović.

Pogledajte kadrove Kraljeva u novogodišnjem izdanju: 

Ona je naglasila da su pored gradskih trgova, novogodišnji izgled, dobili i kružni tokovi na prilazu gradu, ali i mostovi, centralne  ulice, kao i nekoliko ulica koje se ne nalaze u centralnom gradskom jezgru.

- Okićene su ulice: Omladinska, Miloša Velikog, Oktobarskih žrtava, deo Karađorđeve ulice, IV kraljevački bataljon, Pljakina i Vojvode Putnika - navela je Milovanović.

Na društvenim mrežama ima puno komentara da je novogodišnja rasveta ove godine prelepa, da je sve odlično urađeno i da je grad na Ibru sada - najlepši na svetu. Ima, naravno, i šaljivih komentara kao će sada "kada je rasveta bolja nego u Beogradu, za "novaka" u Kraljevo da nagrnu Bugari", ali i onih koji se pitaju hoće li oni kojima se dopada kako je grad okićen "neki lampion, možda, uzeti da namažu na hleb"?

Kraljevo ima mnogo prečih stvari od obavijanja prazničnim ruhom, poručuju oni, tu su i oni kojima se novogodišnja rasveta nikako ne dopada, a nije mali broj ni onih koji traže od nadležnih da iznesu podatke koliko će električne energije biti "uzalud potrošeno" na ovaj način

Ni ove godine neće biti organizovanog dočeka na Trgu srpskih ratnika, odnosno - neće biti dobogodišnjeg doočeka na otvorenom uz koncert neke od popularnih grupa ili pevača.

 

U svakom slučajuovogodišnja rasveta će stajati do polovine januara iduće godine, nakon proslave Srpske pravoslavne Nove godine, kada će radnici ovog preduzeća početi sa demontažom ukrasa.

                          Jovana Ristić

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Goci

  Gost - Goci

  Sramota, pa ja ispred kuće sam bolje okitio dvorište..
  Veliki minus imate za ulepšavanje grada, sad bar imate aerodrom pa idite da vidite kako drugi to rade... Ionako to narod plaća..
  • Ime: Goci
 • Gost - Ivan

  Gost - Ivan

  E, aj hejteri neka ne hejtuju. Kralo se i krasce se doveka, nazalost. Vi se potrudite da uzivate u praznicima. Sve najlepse!
  • Ime: Ivan