Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

22. decembar 2019.

Svi koji žele da pomognu porodicama bolesnih mališana Saše Obrenović, Une Bihorac, Andrije Radovića i Todora Glišića, imaće priliku da to urade 30. 12. u igraonici „Dečje kraljevstvo“; svaka pomoć je važna i svi su - dobrodošli

Kad naiđeš na nešto dobro, podeli to sa drugima; na taj način se dobro širi do najudaljenijih kutaka sveta“. Ovom porukom jedan Kraljevčanin na društvenim mrežama pokušava da animira sugrađane da se, bar u vreme praznika, svi aktiviramo, kako bismo pomogli našim malim sugradjanima i njihovim porodicama koje biju soje teške borbe protiv opakih bolesti.

- Bilo je mnogo pozitivnih reakcija, poruka. Zato sam, najpre prvo kao roditelj, a potom i kao prijatelj, brat, sugradjanin, poželeo da sve bude naša zajednička akcija pod nazivom "Osmehom za korak" – ističe Nikola Božović.

On objašnjava da je ovakvo ime akciji dato u želji da se ona sprovodi „korak po korak“ svih onih koji žele, ne samo da budu deo ove akcije, već znaju da je dobro da ovakvih akcija bude još.

Nikola skromno kaže kako njegova ideja ne bi mogla da se realizuje bez svih onih koji mogu i žele da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Nikoli su se, sa željom da budu deo akcije „Osmehom za korak“ javili iz kraljevačke igraonice „Dečje kraljevstvo“ (Ulica cara Dušana 35b u Kraljevu), ponudivši da u njihov prostor u utorak 30. decembra dodju mališani, mame, tate, deke i bake, na jedno veliko novogodišnje druženje na kojem bi svi zajedno prikupljali pomoć za Unu, Andriju, Sašu i Todora.

Detinjstvo ovih mališana nije samo razigrano i veselo, jer su, zbog lečenja, ova deca i njihove porodice češće u lekarskim ordinacijama i po biolničkim sobama, nego u igraonicama. Zato je ideja da svi oni koji znaju koliko je sve lako kada su svi u porodici zdravi, podele bar delić vremena sa onima kojima je pomoć potrebna, dođu na druženje kako bi svi zajedno pomogli mali drugarima kojima, nažalost, bolest tužnim bojama boji dane detinsjtva.

- Neka svako donese koliko može, svaki dinar je bitan. U igraonici će biti izložena kutija za prikupljanje novca,, doći će i porodice mališana kojima treba pomoć. Dodjite da popijemo sokić, čaj, ili kafu koje ćemo služiti u igraonici koje će biti otvorena od 13.00 do 21.00. Poziv važi za sve ljude sa velikim srcem. Javite i drugima, podsećajte da je u pitanju 30. decembar, širite najavu ovog humanog događaja, pričajte o ovome. Porodicama Une, Andrije, Saše i Todora treba da pokažemo da nisu sami. Pozivam i naše sugradjane - preduzetnike da se uključe. zajedno do pobede i da ovo bude tradicija i vaspitanje za dolazeće generacije. Živi i zdravi bili – poručuje Nikola, zahvaljujući se Ani Petrović, vlasnici igraonice „Dečje kraljevstvo“ koja će 30. decembra biti domaćin svim ljudima dobre volje.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments