Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

25. decembar 2019.

Osamdeset odsto prilaza koji bi trebalo da olakša prilaz Službi hitne pomoći u Kraljevu je završeno, ali zbog dela od Ulice Vojvode Putnika do Internističke bolnice sve stoji; izvođači kažu da završetak radova - ne zavisi od njih

Iako je, početkom ove godine bilo najavljeno da će do kraja godine biti rešen dugogodišnji problem otežanog prilaza vozila Hitnoj pomoći kraljevačkog Doma zdravlja, radovi kasne zbog nerešenih imovinskih odnosa. Nekoliko romskih porodica, koje stanuju u delu ulice planiranom za rušenje, odbijaju da napuste svoje barake, što je zaustavilo radove.

Prema rečima Mirka Vukovića, direktora JKP „Putevi“ Kraljevo, koje je izvođač radova, sama investicija vredna je 15 miliona dinara, a do sada je zavšeno oko 80 procenata planiranih radova. Radovi koji kasne obuhvataju „čvor" u Ulici Vojvode Putnika zbog kojeg su - zaustavljeni.

- Radovi iz Ulice Vojvode Putnika do parcele Internističkog bloka nisu završeni, a kada će biti završeni - ne zavisi od nas. Na tom delu prilaza do sada je urađena jedino kanalizacija. Postoje problemi koji nas koče da završimo i taj deo, a to su stanovnici koji odbijaju da napuste svoje barake, iako postoji nalog o rušenju. Nadam se da će se to što pre odraditi, jer je to jedini preduslov da nastavimo sa započetim radovima, čija je vrednost oko dva miliona dinara. U suprotnom, potpuno smo nemoćni - istakao je Vuković.

Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja Kraljevo naglasila je da se nada da će problem oko iseljavanja porodica biti rešen najboljom opcijom za obe strane, kako bi pacijenti  konačno imali adekvatan prilaz kompleksu Doma zdravlja i bolnice.

- Mi nismo učestvovali u toj investiciji u finansijskom smislu, ali je obezbeđen prilaz vozilima Hitne pomoći bio zaista neophodan. Deo koji je do sada odrađen izgleda odlično i kvalitetno. Prostor je osvetljen. Nadam se da će se imovinski problemi sa određenim brojem porodica iz dela Ulice Vojvode Putnika što pre rešiti, kako bi naši pacijenti daleko brže stizali do lekara, jer je brzo reagovanje često od ključnog značaja - kazala je Krčevinac.

Podsetimo, pre uređivanja prilaza, u skučenom prostoru oko zdravstvenog kompleksa u Kraljevu, vozila Hitne pomoći, čak ni pod rotacijom, nisu mogla da se, zbog civilnih (parkiranih) vozila, probiju ka Hitnoj pomoći Doma zdravlja ili ka Opštoj bolnici „Studenica“ pa su često, nadomak Hitne pomoći ili bolnice, morali da čekaju i pacijenti kojima je život ugrožen.

               Jovana Ristić

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

4 Comments

 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Neće ih dirari do posle izbora, ipak su to glasači vladajuće kamarile.
  • Ime: Stanar
 • Gost - Da je tu naseljena Srpska porodica vec bi izletela naplje, ali Romi su zasticeni ko beli medvedi.

  Gost - Da je tu naseljena Srpska porodica vec bi izletela naplje, ali Romi su zasticeni ko beli medvedi.

  • Ime: Da je tu naseljena Srpska porodica vec bi izletela naplje, ali Romi su zasticeni ko beli medvedi.
 • Gost - Djole

  Gost - Djole

  Imovinski odnosi su reseni. Romi su se tu bespravno uselili.
  • Ime: Djole
 • Gost - Goran

  Gost - Goran

  Jaci romi od drzave,grada,sramota
  • Ime: Goran