Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

27. decembar 2019.

Radost koju nose novogodišnji praznici, proširila se i na kraljevačku bolnicu u kojoj su ove nedelje organizovane brojne predstave za decu, čiji su junaci, zajedno sa Deda Mrazom, delili poklone najmlađim pacijentima

Početkom ove sedmice učenici Osnovne škole ''Braća Vilotijević'' priredili su u Opštoj bolnici „Studenica“ novogodišnju predstavu za mališane koji su na lečenju. Zajedno su pevali, igrali, dočekali i ispratili veselog Deda Mraza.

Sreda je „dovela“ čak tri Deda Mraza, jednog iz Medicinske škole i dva iz Sindikata nemedicinskih radnika bolnice. I jedni i drugi već godinama obilaze decu koja se leče na Odeljenjima pedijatrije i dečje hirurgije. Učenici Medicinske škole su svojim mlađim drugarima, kroz predstavu, poželeli brzo ozdravljenje i ostvarenje svih želja u narednoj godini.

Predstavnici Sindikata nemedicinskih radnika su, u svom prepoznatljivom maniru obradovali mališane, ali i glavne sestre koje su im pomogle da osmisle interesantan igrokaz. Njihov Deda Mraz je, na momente bio zaboravan, pa je morao da trpi kritike vile, klovna, brbljivih devojčica i sopstvenog pomoćnika. Naime, ponesen atmosferom, zaboravio je da podeli novogodišnje paketiće, na šta su ga podsetili njegovi pomoćnici i okupljena zadovoljna deca.

U petak su u bolnici gostovali učenici Ekonomske škole, koji su, kao i prethodnih godina, podelili poklone  najmlađim pacijentima. I oni su, zajedno sa svojim pedagogom i profesorima, obećali novo druženje sledeće godine.

Vesela družina je ispraćena pesmom, osmesima i lepim željama. Njihov dolazak je pomogao mališanima da se na trenutak presele u zemlju snova, igračaka i slatkiša. Bio je to još jedan od načina da se najmlađima pomogne da što lakše prebrode bolest i trenutnu razdvojenost od porodice.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments