Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

30. decembar 2019.

Želja da pomognu lečenju male Saše Obrenović, Une Bihorac, Andrije Radovića i Todora Glišića, dovela je danas mnoge građane Kraljeva u igraonicu „Dečje kraljevstvo“ u kojoj je organizovana akcija za srećnije detinjstvo ovih mališana

Život nam, kažu, vraća samo ono što drugima dajemo. Jedna kraljevačka igraonica, od 13.00 sati do večeras u 21.00 – centar je dobrote u gradu, jer su u nju svraćali svi oni koji su osetili da mogu i treba da pomognu humanitarnu akciju koja je organizaovana sa cilejm da se prikupe sredstva za lečenje četvoro malih Kraljevčana: Saše Obrenović, Une Bihorac, Andrije Radovića i Todora Glišića.

Na pitanje jesmo li u vreme praznika svi nekako darežjiviji, Ana Petrović, vlasnica igraonice „Dečje kraljevstvo“, koja je od srca ustupila svoj prostor za ovu humanitarnu akciju, odgovara da smo, zapravo, uvek darežljivi:

- Možda nam se, samo, za to ne da prečesto prava prilika da to pokažemo na delu. Zbog tpga smo mi došli na ovu lepu ideju, da u toplom, velikom prostoru okupimo dečicu i da, eventualno, sakupimo novac za njhove bolesne drugare – kaže naša sagovornica.

Deca za koju se prikuplja pomoć danas, nažalost, nisu mogla da budu sa njihovim zdravim drugarima, ali došli su članovi njihovih porodica da iskažu zahvalnost.

Odziv Kraljevčana, bio je prema rečima Ane Petrović i Nikole Božovića, organizatora ove akcije, više nego dobar. Mnogi su došli tek kada su završili sa današnjim poslovnim obavezama, neki sa mališanima, ali – bilo je mnogo i onih koji su svratili samo da, od srca, ostave dobrovoljni prilog. Igraonica je bila otvorena za sve, sa željom da pokažemo našim malim sugrađanima - borcima da ima onih koji su uz njih.

- Želimo da njihovi roditelji vide da nisu sami u teškim borbama. Svako ko je došao dao je koliko je mogao da od delića naših srca napravimo jedno veliko. Za ukusne kiflice pobrinuli su se iz Tixys Čarolija, lepu tortu donrala je Vanjina Radionica, deca su uživala u oslikavanju lica Ateljea Krug. Bilo je sokića, čaja, kafice Kafa Ruza. Bio je ovo dan u kojem smo dokazali da je dobrota zarazna – zadovoljan je organizator Nikola Božović.

Saša, Una, Andrija i Todor – tek će biti zahvalni svima koji su danas u sebi probudili ono zrno dobrote. Ta klica dobrog uvek je važnija od svake novčanice kojom deca čije detinjstvo, nažalost, nije bezbrižno, moraju da plaćaju svoje lečenje. Ako bude sreće – i oni će se ovih teških dana za njih i njihove porodice nekada sećati samo kao doba u kojem im je trebalo puno hrabrosti, ali još više zagrljaja koji treba da im pokažu da – u svojoj muci nisu sami.

U današnjoj akciji prikupljeno je 112.400 dinara.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments