Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

3. januar 2020.

Gradonačelnik Kraljeva i predstavnici kraljevačkog Crvenog krsta, posetili su danas kraljevačko porodilište i majkama tri prvorođene beba u ovoj godini uručili poklone

Porodice Radenković, Topalović i Radenković, bogatije su od početka ove godine za dve devojčice i jednog dečaka. Prvog januarskog dana Marija Topalović u 3.15 rodila je devojčicu, u 6.40 Milena Pandrc rodila je dečaka, a istog dana u 22.17 Olivera Radenković rodila je devojčicu.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, zahvalio se majkama prvorođenih bebama zato što su gradu podarile tri nova stanovnika, a posebno majci Oliveri Radenković, koja je rodila četvrto dete, pa je uz dva dečaka i jednu devojčicu, ova porodica brojnija za još jednu kćerku. On je porodiljama uručio bukete cveća, a mališani su na poklon dobili poklon čestitku od 15.000 dinara za kupovinu u svim prodajnim mestima Apotekarske ustanove u Kraljevu, Raški ili Vrnjačkoj Banji.

Gradonačelnik Terzić istako je da se Gradska uprava trudi da obezbedi razne privilegije za porodice koje se opredele za drugo, treće, četvrto dete.

- Grad Kraljevo je ušao u program „Tri plus kartice", što omogućava veliki broj popusta u prodavnicama odeće, obuće, apoteka, sportskim klubovima... Takođe, trudićemo se da kroz popuste na usluge naših javnih komunalnih preduzeća, višečlanim porodicama, sa troje i više dece, omogućimo lagodniji život - rekao je Terzić.

Zamenik direktora Opšte bolnice Studenica" dr Milan Parezanović, čestitao je roditeljima i poželeo da im cela godina bude srećna. On je izrazio nadu, da će se u narednom periodu promeniti statistika koja govori da se parovi sve ređe opredeljuju za proširenje porodice.

- Nažalost, i dalje imamo negativan natalitet. U toku prošle godine u našem porodilištu rođeno je 1.210 beba, što je 30 beba manje u odnosu na 2018. godinu. Izgleda da je problem to što apelujemo mi koji smo u starijim godinama i koji ne možemo uticati na natalitet - kazao je Parezanović.

Prema rečima Radmile Dobrić, sekretarke Crvenog krsta Kraljevo, ova organizacija, treću deceniju, Novu godinu započinje najradosnijom aktivnošću - darivanjem paketa prvim novorođenim bebama.

- Naša je želja da u ovoj godini imamo  više beba, koje će nas izlagati znatno većem trošku - našalila se Dobrić.

               Jovana Ristić

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments