Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

8. januar 2020.

Na najradosniji hrišćanski praznik u Kraljevu su se najviše radovali u porodicama Erac, Jovičić i Petković, koje su postale bogatije za po jednu devojčicu, a sve tri bebe danas su darivane poklonima

Gradonačenkik Kraljeva dr Predrag Terzić posetio je danas kraljevačko porodilište i dodelio poklone za tri prvorođene bebe, koje su na svet došle na najradosniji hriščanski praznik - Božić

Tom prilikom, majkama prvorođenih beba sa teritorije grada Kraljeva), uručeni su po buket cveća i poklon-vaučeri za kupovinu bebi opreme u Javnoj ustanovi Apoteka Kraljevo.

- Pre pet dana posetili smo porodilište Opšte bolnioce „Studenica" i darovali tri prvorođene bebe  u 2020. godini, a danas, na drugi dan Božića, posetili smo tri majke iz porodice Erac, Jovićić i Petković i videli tri devojčice, koje su postale nove stanovnice našeg grada. Očekujem da ćemo, u toku ove godine, u Kraljevu imati više beba i da ćemo iz godine u godinu, uspevati da  roditeljima obezbedimo bolje uslove, kao podsticaj za proširenje porodice - naglasio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Direktor Opšte bolnice „Studenica" doktor Zoran Mrvić zahvalio se gradonačelniku na poseti i poklonima i, takođe, izrazio  nadu da će se u toku ove godine, u Kraljevu, rađati više beba nego prethodnih godina.

Kao ohrabrujući podatak, Mrvić je naveo da je, za proteklih osam dana, u kraljevačkom porodilištu rođena čak 21 beba.

- To nam daje nadu da će ova godina biti berićetna. Prošle godine, rođeno je  1.210 beba, od kojih je oko 900 sa teritorije Kraljeva, a ostale iz Vrnjačke Banje, Raške i Trstenika. Nažalost, „bebi-bum", koji smo imali u avgustu i septembru, bio je prolaznog karaktera, tako da se nije ostvarila naša želja, da pređemo magičnu brojku od 1.200 novorođenih beba iz Kraljeva u toku jedne godine. Međutim, kroz rad u okviru naše ambulante Dečje hirurgije, iz razgovora sa majkama, zakljujujem da je sve više mama koje se odlučuju za treće dete, što je izuzetno ohrabrujući podatak, s obzirom na višegodišnji negativan natalitet - ocenio je direktor Opšte bolnice „Studenica".

                        Jovana Ristić

foto: Zoran Ljubojević

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments