Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

8. januar 2020.

Pred novogodišnje praznike članovi Rotari kluba Kraljevo obradovali su siromašnu porodicu Veljović iz Samaila, a uoči božićnih praznika mališane koji se trenutno leče na Dečjem odeljenju kraljevačke bolnice

Porodica Veljović iz Samaila godinama je na samom rubu egzistencije. Troje najmlađih Veljovića žive sa bolesnim ocem, bakom i majkom. Njih šestoro žive tegoban život u dve nedovršene prostorije, bez kupatila. I ocu, i baki – noge su amputirane, pa je sav teret brige o porodici na Milici Veljović, majci troje mališana, koja, osim o njima, brine i o mužu i svekrvi. Uoči novogodišnjih praznika sve njih obradovao je Rotari klub Kraljevo, čiji su članovi Veljovićima poklonili novac, pakete garderobe, školski pribor, kućnu hemiju, hranu...

Predsednik Rotari kluba Kraljevo izjavio je posle susreta sa Veljovićima da je “teško stišati emocije“.

- Teško je zadržati suze, kad vidite sve što se dešava u našem komšiluku. Veljovići se bore za najosnovnije dnevne potrebe – ocenio je Dejan Veljović.

Majka mališana Milica Veljović sa suzama u očima zahvalila se što su, kako je rekla, “zahvaljujući divnim ljudima i njena deca dobila priliku da Novu godinu dočekju sa lepom garderobom i punih stomaka“.

- Nije mi lako, ali moram da izdržim – izustila je Milica.

Predsednik rotari kluba Kraljevo obećao je da će animirati i druge rotari klubove da pomognu ovoj porodici.

************************************************************************************************************************************************************************************ 

Već uoči božićnh praznika kraljevački rotarijanci bili su u novoj humanitarnoj misiji. Akcija "Badnji dan Rotary poklona" organizovana je na Dečjem odelenju Opšte bolnice „Studenica“ uz prisustvo članova kluba, njihove dece i dece njihovih Rotary prijatelja.

- Osoblje Dečjeg odeljenja sa neskrivenim zadovoljstvom pozdravilo je našu akciju... Posebno je na sve ostavio utisak "dečji sat" iz majstorske radionice Lazara Tripkovića. Najmlađi su se sladili bombonama, čokoladicama... Doneli smo i Badnjak za zdravlje, sreću i napredak – ističe Dejan Veljović, predsednik Rotari kluba Kraljevo.

On je poručio da će kraljevački rotarijaci i u ovoj godini nastaviti tradiciju darivanja onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments