Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

13. januar 2020.

Mališane koji se trenutno leče u kraljevačkoj bolnici, uz podršku građana Kraljeva, humanitarne fondacije princeze Katarine Karađorđević i udruženja Kraljevina Srbija, za zimske praznike obradovao je klub američkog fudbala

Kraljevski klub američkog fudbala „Kraljevske krune“ najpre je, krajem decembra, organizovao novogodišnji humanitarni Flag Football turnir, na kojem je nastupilo više od 40 igrača ovog kluba. Turnir je održan u sali OŠ "IV kraljevački bataljon“, a ulaznica na turnir bili su slatkiš, slaniš, voćka, igračka, slikovnica, strip, ili knjiga. Kraljevčani su se odazvali i sakupljeno je više od 250 kilograma slatkiša, slaniša, sokića i voća, kao i nešto knjiga, slikovnica, stripova... Dobra igra, zanimljive utakmice, navijanje publike, pobeda tima koji je vodio najmlađi kvoterbek Mihailo Gajović i mnogo sakupljenih darova za bolesne mališane su obeležili ovaj događaj.

Sedam kutija punih plišanih igračaka, slikovnica, misaonih i drugih igara za decu je stiglo iz Amerike od "Lifeline" Chicago humanitarne fondacije princeze Katarine Karađorđević. Pomoć i podršku u organizaciji oko transporta i pakovanja paketića klubu je pružilo udruženje Kraljevina Srbija, koje je pod patronatom prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića. Prilikom preuzimanja donacije, selekcije i istovara na Belom dvoru Krunama su pomogli i prijatelji iz srpske bejzbol Ponny lige za decu, kraljevačkog Narodnog muzeja, a sve je pozdravio srpski kraljevski par, poželevši svima srećne praznike.

"Lifeline" Chicago, osim igračaka za decu u bolnici, obradovao je i najmlađe članove Kruna doniravši im lopte, flegove i trening opremu za američki fudbal.

Uoči dočeka Srpske Nove godine danas su članovi dve najmlađe selekcije Kraljevskih kruna odneli poklone u kraljevačku Opštu bolnicu i družili se sa malim pacijentima na Dečjoj hirurgiji i Dečijem i Odeljenju za otorinolaringologiju. Sportisti ovog kluba su ovako uspeli da ulepšaju praznike deci koja zbog bolesti nisu mogla da provedu praznike sa svojim porodicama.

Ovoj akciji podršku je dao i Nikola Radević, zamenik gradonačelnika za omladinu i sport. U ime zaposlenih u Opštoj bolnici "Studenice" na donaciji se zahvalila glavna sestra Marija Mijajlović.

- Kraj decembra i ceo januar su meseci darivanja. Deca se radujeu paketićima kao i mi odrasli kad možemo da im ih priuštiimo i ulepšamo dane koje provode u bolnici. Kraljevske krune su uz nas, ne samo u ovakvim prilikama, već i u vreme svih nedaća. uz saradnja naših prijatelja u bolnici ne samo kad su paketići za decu u pitanju veći kad Ova saradnja pokrenula je i druge da razmišljaju i da svoju decu uče humanosti i da pomažu drugarima, što je jako lepo – poručila je Mijajlović.

Srđan Ćosić, glavni trener i predsednik kluba, koji je ujedno i član Upravnog odbora udruženja Kraljevina Srbija rekao je kako se nada da su Kraljevske krune na ovaj način praznike učinili lepšim i bar malo olakšali lečenje deci:

- Takođe verujem da na ovaj način i decu okupljenu u našem klubu dodatno učimo etici i razvijamo filantropiju kod njih. Drago mi je i da smo na ovaj način bolesnoj deci produžili radost zimskih praznika, darujući ih, za pomalo zaboravljen praznik Srpske Nove godine. U zdravom telu, zdrav duh. Naši dečaci su aktuelni prvaci Srbije, a još je važnije što uvek pokazuju i svoje humano šampionsko sRCe. Srećna Nova 2020. godina, svima!"

Kraljevske krune, pored primarnih sportskih aktivnosti redovno su na usluzi zajednici kao društveno odgovoran klub koji sprovodi humanitarne i dobrotvorne aktivnosti, od kojih je darivanje bolesne dece u Opštoj bolnici „Studenica“ postala redovna.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments